2. pooliturnaus 27.11.2021

KaLe:lta kaiken kaikkiaan onnistunut tuplaviikonloppu

Kalevan Lentopallon A-tytöt matkustivat lauantaina Rauman Lappiin, missä pelattiin A-tyttöjen E-pooliturnaus. KaLe oli matkassa kahdeksalla pelaajalla ja valmennusvastuuta kantoi Pirjo Peltomäki Ari Kuuselan työskennellessä Jer53y Cupin parissa.

Päivän ensimmäisessä ottelussa KaLe kohtasi turnausta emännöineen Lapin Narvi-Pallon. KaLe karkasi heti ottelun alussa 4-1-johtoon NarPa:n virheillä, mutta kun kotijoukkue sai lyönnit pysymään kentässä, ei KaLe tahtonut pysyä kyydissä millään. Vieraiden peli ei oikein lähtenyt käyntiin, ja NarPa voitti avauserän selvin numeroin.

Toisessa erässä peli oli tasaista aina viidentoista pisteen paikkeille. KaLe onnistui tekemään hieman enemmän omia pisteitä ja NarPa:n virheetkin auttoivat pitämään jännitystä yllä. Ratkaisevaksi pisteputkeksi nousi NarPa:n viisi plusmerkintää tilanteessa 15-14. Tästä KaLe ei toipunut, vaan avausottelusta kirjattiin 0-2 (17-25, 18-25) –tappio.

Evästauon jälkeen KaLe sai vastaansa Espoo Lentiksen. Ensimmäinen erä ei jättänyt spekuloinnille mitään sijaa, sillä EsLe pelasi erinomaisesti jättäen KaLe:n täydellisesti lähtötelineisiin. Montaakaan virhettä ei kumpikaan joukkue tehnyt, joten sikäli pelattiin hienoa lentopalloa. Erävoitto Espooseen lukemin 25-11.

Toisessa erässä KaLe piristyi selvästi. Huiman tasaisena piste kerrallaan edennyt erä tarjosi jännitystä vaikka millä mitalla ja tasatilanteessa oltiin vielä lukemissa 21-21. Tuosta seuraavat neljä pistettä merkittiin KaLe:n sarakkeeseen, ja ottelu venyi kolmanteen erään.

Ratkaisuerä eteni samalla kaavalla kuin edellinen. Alkuun EsLe nappasi 3-1-johdon, mutta KaLe löysi peliin hyvän vaihteen ja karkasi kolmen pisteen etumatkalle. EsLe kampesi tilanteen vielä tasoihin lukemissa 12-12, mutta KaLe oli jälleen erän lopussa vahvempi ja voitti ottelun lopulta 2-1 (11-25, 25-21, 15-12).

Päivän viimeisessä ottelussa KaLe kohtasi Kausalan Yrityksen. Ensimmäisessä erässä nähtiin tasaista vääntöä, kun KaLe teki sekä omat että vastustajan pisteet. Erän puolivälistä eteenpäin KaLe oli kuitenkin niskan päällä ja vaikka tilanne säilyi tiukkana, oli KaLe jälleen erän lopussa vahva ja kuittasi erävoiton.

Toinen erä oli täydellisesti yhtä maalia. KaLe teki pisteitä joka puolelta kenttää, eikä Kausala pystynyt vastaamaan tamperelaisten vahvaan peliin. KaLe:lta tuntui onnistuvan kaikki, eikä se antanut vastustajalle kuin kuusi pistettä koko erässä. Päivän toinen voitto tuli lukemin 2-0 (25-22, 25-6) ja se tuotti turnauksessa toisen sijan.

KaLe jatkaa A-tyttöjen SM-sarjan E-poolissa 18.12. Tuolloin pelattavan turnauksen muut joukkueet ovat Hämeenlinnan Lentopallokerho, LP-Vampula ja Kauhajoen Karhu. Pelipaikka on kirjoitushetkellä vielä epävarma.