Välieräturnaus 2.4.2022

KaLe pelaa A-tyttöjen sijoista 17-20

Lauantaina Pihtiputaalla pelatussa A-tyttöjen SM-välieräturnauksessa kilpailtiin paikoista sarjan 12 parhaan joukkoon. Kalevan Lentopallon lisäksi turnauksessa olivat mukana Nurmon Jymy, Puijo Wolley ja emäntäjoukkue Ploki.

Päivän avausottelussa KaLe sai vastaansa liigapelaajilla vahvistetun Nurmon Jymyn. Tamperelaiset eivät kuitenkaan säikähtäneet kovaa vastustajaa, vaan KaLe lähti viemään ottelua ensimmäisen erän alussa. Tasatilanteesta 10-10 eteenpäin Jymy näytti vahvuutensa ja ero repesi melko suureksi. Vahvan erän pelannut Pinja Lepola toi KaLe:n vielä neljän pisteen päähän 14-18, mutta Jymy ei antanut pätkääkään enempää siimaa ja voitti avauserän 25-16.

Toisen erän ensimmäiset pallot mentiin tasatahtia, mutta nurmolaisten viiden pisteen putki tilanteesta 5-5 alkaen söi eväät KaLe:n pelistä. Joukkue taisteli toki mainiosti ja peli oli tasokasta, mutta Jymyn liigavahvistukset olivat Henni Rinta-Keturin johdolla melko pitelemättömiä. KaLe teki toisessa erässä viisi pistettä itse, ja tuloksena oli erätappio loppulukemien ollessa koko ottelusta 0-2 (16-25, 14-25). KaLe:n tehokkain pelaaja ottelussa oli Lepola neljällä pisteellä, Jymyn puolelta seitsemään pisteeseen ylsivät Rinta-Keturi, Silja Arohonka ja Sanni Rantanen.

Toisessa ottelussa vastassa oli Pihtiputaan Ploki. Jälleen kerran verkon toisella puolella oli liigakokemusta, mutta KaLe aloitti vahvasti ja johti 5-3. Tästä eteenpäin Ploki pelasi erittäin pirteästi ja takoi palloa kenttään useammalta paikalta. Jutta Majuri ja Emmi Lounasranta vastasivat pääosin KaLe:n itse tehdyistä pisteistä, mutta Ploki oli erän loppuun saakka tasaisen vahva ja pöytäkirjaan merkittiin turnauksen emäntäjoukkueelle 25-17-erävoitto.

Ottelun toinen erä noudatteli pitkälti ensimmäisen kaavaa. KaLe nousi vielä kahden pisteen päähän tilanteessa 11-13, mutta omat virheet ja Noora Hakosen kolme pistettä neljään palloon olivat KaLe:lle liikaa ja piste-ero venähti tavoittamattoman suureksi. KaLe ei kyennyt haastamaan vahvaa vastustajaa, vaan Ploki voitti ottelun suoraan 2-0 (25-17, 25-16). Aurora Kuusisto oli KaLe:n pistepörssin ykkönen kuudella merkinnällä, Plokista niin ikään kuusi pistettä tekivät Hakonen ja Sara Piippo.

Päivän viimeiseen peliin Puijo Wolleytä vastaan KaLe lähti nälkäisenä. Ensimmäisen erän alkupuolella peli eteni tasaisesti, kunnes Puijon virheet veivät KaLe:n 15-11-johtoon. Puijo onnistui kuitenkin kirimään pisteen päähän, mutta vähillä virheillä pelannut KaLe kesti rynnistyksen ja kuittasi nimiinsä päivän ensimmäisen erävoiton lukemin 25-21.

Toisessa erässä Puijo aloitti vahvasti johtaen 7-4, mutta KaLe nousi jälleen vastustajan virheillä tasoihin. Julia Rantanen vei joukkueensa johtoon 11-10, johon Puijo vastasi terävästi ja Liina Räty johti joukkueensa muutaman pisteen etumatkalle. Erä oli vielä tasainen KaLe:n kaventaessa tilanteeksi 20-22, kunnes Puijo teki kolme pistettä putkeen ja ottelu venyi kolmanteen erään.

Ratkaisuerässä Puijo oli aluksi hieman niskan päällä, mutta KaLe nousi Lepolan pisteillä ja Puijon virheillä tasoihin ja ohikin johtaen 9-7. KaLe ei kyennyt loppuerässä enää tekemään pisteitä itse, vastaavasti Puijon riveistä löytyi useampi onnistuja. Tilanne oli erän lopussa kutkuttavasti tasan 13-13, minkä jälkeen Puijo onnistui tekemään ratkaisevat pisteet ja voitti ottelun 2-1 (21-25, 25-22, 15-13). Ottelun pistekuningattaret olivat KaLe:n Lepola (11) ja Puijon Maisa Vanhala niin ikään 11 pisteellä.

KaLe jäi kolmella tappiolla turnauksen neljännelle sijalle, mikä tarkoittaa, että sijoitus on SM-sarjassa 17-20. Viimeinen turnaus pelataan vappuaattona 30.4. ja KaLe:n lisäksi mukana ovat LP Kangasala, Team AK Alahärmästä ja Kauhajoen Karhu. Pelipaikka on kirjoitushetkellä vielä varmistumatta. Pihtiputaalla KaLe:a edustivat jo mainittujen lisäksi Henna Kopi, Wilma Kulonpää, Suvi Järvinen ja Miia Koponen.