15.10.2022 Tasonmittausturnaus

KaLe:n A-tytöt avasivat kauden Tampereella

Kalevan Lentopallon A-tyttöjen kausi alkoi lauantaina kotiturnauksella Linnaimaan koululla. Muut joukkueet sarjan avaavassa tasonmittausturnauksessa olivat LP Kangasala -06 ja Oriveden Ponnistuksen 1- ja 2-joukkueet.

KaLe aloitti päivän LP Kangasalaa vastaan vakuuttavasti ja karkasi heti 5-1-johtoon. Etumatka vain kasvoi erän edetessä ja KaLe onnistui tekemään pisteitä laajalla rintamalla. Erän puolivälissä tilanne oli kotijoukkueelle 12-5, Viivi Kankaanpää vei KaLe:n 20-6-johtoon ja erä päättyi lopulta LP Kangasalan virheeseen ja lukemiin 25-10.

Toisessa erässä peli tasoittui ja Kangasala käväisi alkupuolella jo 11-7-johdossa. KaLe:n aikalisä piristi joukkuetta ja kaikkiaan kuusi pistettä erään tehnyt Meri Ojanen nosti emännät jo viiden pisteen etumatkalle tilanteessa 20-15. Kangasala ei kuitenkaan taipunut, vaan nousi viiden pisteen putkella tasoihin ja selvitettyään kaksi KaLe:n ottelupalloa nousi erävoittoon 27-25.

Kolmas erä alkoi Kangasalan komennossa ja vieraat johtivat 7-5. KaLe löysi punaisen langan peliin viime hetkillä ja asetelmat kääntyivät ympäri kotijoukkueen neljän pisteen putken ansiosta. Ratkaisuhetkillä Kangasala sortui muutamiin virheisiin ja KaLe kuittasi erän nimiinsä 15-9 voittaen ottelun 2-1. KaLe:sta eniten pisteitä tekivät Ojanen (9), Maria Mäkipää (8) ja Jutta Majuri (6).

Päivän toisessa ottelussa KaLe kohtasi Oriveden Ponnistuksen 2-joukkueen. Alku oli emänniltä vahva ja KaLe johti nopeasti 8-3. OrPo pystyi nousemaan nopeasti peliin mukaan ja pitkän aikaa mentiin tasatahtia. Erän puolivälin jälkeen KaLe:n Sofia Scapacino teki neljään palloon kolme pistettä ja vei kotijoukkueen 17-14-johtoon. OrPo nousi vielä mukaan taisteluun erävoitosta ja pääsi yrittämään erän katkaisua jatkopalloilla. KaLe selvitti tilanteen ja lopulta Scapacino ratkaisi avauserän KaLe:lle 28-26.

Toinen erä alkoi OrPo:n vahvalla syöttövuorolla ja vieraat johtivat jo 6-2. Jutta Majuri otti tämän jälkeen suurta roolia ja viisi tehtyä pistettä siivittivät KaLe:n kuuden pisteen johtoon tilanteessa 13-7. Kotijoukkue piti pelin hallinnassa loppuun saakka, eikä OrPo päässyt enää kahta pistettä lähemmäs. Lopulta Mäkipää paketoi erän ja ottelun kahdella perättäisellä pisteellä KaLe:n voitoksi 25-20. Pöytäkirjaan merkittiin KaLe:n 2-0-voitto, jossa eniten pisteitä tekivät Majuri (10), Scapacino (9) ja Wilma Kulonpää (8).

Turnauksen päätöskamppailussa KaLe:n ja OrPo:n 1-joukkueen välillä oli panoksena lohkovoitto. OrPo tiedettiin vahvaksi joukkueeksi ja ennakko-oletukset realisoituivat ensimmäisessä erässä. KaLe teki koko erään vain kaksi omaa pistettä ja OrPo teki kentällä lähestulkoon aivan mitä tahtoi. Erävoitto kirjattiin OrPo:lle selkeästi 25-15.

Toisen erän alussa KaLe sortui virheisiin ja OrPo pääsi välittömästi viiden pisteen johtoon tilanteessa 8-3. Erän edetessä voimasuhteista ei jäänyt epäselvyyttä vierasjoukkueen ollessa selkeästi etevämpi joukkue. Loppua kohden virheet vähenivät sekä KaLe:lla että OrPo:lla, mutta oriveteläiset tekivät omia pisteitä selkeästi kotijoukkuetta enemmän. Lopputulos ottelusta oli KaLe:n tappio 0-2 (15-25, 14-25). Pistepörssin jaettu kärkipaikka irtosi kahdella pisteellä ja tuohon lukemaan ylsivät Majuri, Scapacino ja Julia Niemi.

Kaiken kaikkiaan KaLe pelasi hyvän turnauksen ja jatkaa sarjaa poolissa 1C3. Vastustajat marraskuun alussa pelattavassa turnauksessa ovat jo tutut LP Kangasala ja OrPo:n 2-joukkue, uutena tuttavuutena nelikon täydentää Lapin Narvi-Pallo. Jo aiemmin mainittujen pelaajien lisäksi KaLe:n liberon paikan täytti jokaisessa ottelussa Vanessa Lukkarinen.