21.1.2023 4. pooliturnaus

A-tytöt jälleen toiselle sijalle – välieräpaikka jäi haaveeksi

Kalevan Lentopallon A-tytöt matkustivat lauantaiksi Kausalaan. E-pooliturnauksen muut joukkueet olivat Loimaan Jankko, LP Kangasala ja Kausalan Yritys. KaLe:n kokoonpanossa oli tapahtunut pieni muutos, sillä Tekla Hujala liittyi mukaan joukkueeseen. Panosta riitti, sillä turnauksen voittaja säilyttäisi mahdollisuuden päästä pelaamaan välieriin 16 parhaan joukkoon.

Päivän ensimmäisessä ottelussa KaLe kohtasi Loimaan Jankon. Syksyllä joukkueet pelasivat vastakkain kerran ja KaLe oli tuolloin parempi lukemin 2-0. Tamperelaiset jatkoivat samoilla linjoilla avauserässä KaLe:n karatessa heti alkuun 7-3-johtoon. Pisteidentekijöitä löytyi useita ja vahva joukkuepeli tuotti johtopisteet 20-8. Jankko viritti vielä pienen kirin, mutta lopulta Hujala otti suurta roolia ja päätti erän KaLe:n eduksi 25-17.

Toisen erän alku oli tasainen ja KaLe:n pisteistä vastasivat pääasiassa Meri Ojanen ja Julia Niemi. Erän puolivälin koittaessa KaLe oli ottanut johdon ja näytti jo marssivan selkeään voittoon johtaessaan 22-14. Jankko onnistui tekemään ensin seitsemän pistettä putkeen ja nousi vielä kalkkiviivoilla ohi venyttäen ottelun kolmanteen erään. Se olikin jännittävä näytös, jonka KaLe ratkaisi kuuden pisteen putkella alkaen tilanteesta 8-8. Kaksi ensimmäistä ottelupalloa Jankko selvitti, mutta Ojanen sai kunnian ratkaista voiton KaLe:lle lukemin 2-1 (25-17, 23-25, 15-10).

Toinen vastustaja LP Kangasalan 06-joukkue oli niin ikään KaLe:lle tuttu ja voitot olivat KaLe:n eduksi 2-0. Ottelu alkoi suhteellisen tasaisena, kunnes KaLe alkoi repiä eroa avauserän puolivälin lähestyessä. Hujala ja Jutta Majuri tekivät erään kumpikin neljä pistettä ja KaLe:n matkaa erävoittoon helpottivat myös Kangasalan virheet. Ensimmäinen erä kirjattiin KaLe:lle lopulta 25-13.

Liekö KaLe:n mieleen hiipinyt liiallinen hyvän olon tunne, sillä toisen erän alkuun Kangasala löi tamperelaisille jauhot suuhun. KaLe:n tilanteessa 2-8 käyttämän aikalisän jälkeen peli alkoi vähitellen tasoittua ja Majurin pisteet erän puolivälissä nostivat KaLe:n iskuetäisyydelle. Kangasala ei kuitenkaan taipunut ja toinenkin ottelu venähti kolmieräiseksi. Ratkaisuerässä KaLe viihtyi johdossa käytännössä alusta loppuun ja 2-1 (25-13, 19-25, 15-8) –voitto piti haaveet turnausvoitosta mukavasti elossa jättäen ratkaisun viimeiseen otteluun.

Kaksi pitkää ottelua pelanneen KaLe:n jaloissa saattoi hieman painaa, sillä turnausta emännöinyt Kausalan Yritys räväytti taululle heti alkuun 6-1-johtolukemat. Pahimmillaan kotijoukkueen johto oli jo 11 pisteen suuruinen, mutta virhesuma erän puolivälin jälkeen toi KaLe:n mukaan peliin. Ison vaihteen löytänyt tamperelaisryhmä nousi Maria Mäkipään tehoilla jo pisteen päähän tilanteessa 21-22, mutta erän lopussa Kausala oli kovempi.

Toinen erä eteni pitkään KaLe:n komennossa. Vähäiset omat pisteet olivat pääasiassa Majurin käsialaa ja Kausala tarjoili vieraille omilla virheillä pisteen jos toisenkin. Päivän kolmas kolmieräinen ottelu alkoi jo näyttää todennäköiseltä KaLe:n johtaessa 20-16, mutta Kausala käänsi kurssinsa ratkaisevalla hetkellä. KaLe pääsi kiinni kahteen eräpalloonkin, vaan ei onnistunut erää katkaisemaan. Kausala tasoitti ja lopulta kotijoukkueen toinen erä- ja ottelupallo tuotti tulosta. KaLe:lle jäi 0-2 (22-25, 25-27) –tappiolla käteen jo kovin tutuksi tullut turnauksen toinen sija.

Toinen sija ei riittänyt poolinousuun ja mahdollisuuteen taistella välieräpaikoista, vaan KaLe jatkaa A-tyttöjen osalta taistelua sijoista 17-35. Seuraava turnaus pelataan 11.2. 2-sarjan ylemmän jatkosarjan ottelut puolestaan jatkuvat heti sunnuntaina Nurmon Jymyn vieraana.