13.11.2021 KaLe-Ylöjärven Ryhti

KaLe hävisi Ryhdin naisille

Naisten 2-sarjan ylemmässä kaaviossa jatkettiin pelejä lauantaina, kun Kalevan Lentopallo emännöi Ylöjärven Ryhtiä Kaukajärvellä. Pienistä loukkaantumisista kärsinyt KaLe sai vastaansa jo ykkössarjassakin meritoituneita pelinaisia.

KaLe aloitti ottelun terävästi, mutta melko nopeasti Ryhti otti komennon. Vieraiden tasainen suorittaminen ja KaLe:n virheet pitivät Ryhdin johtoasemassa läpi erän, eikä KaLe löytänyt keinoja nousta kamppailemaan avauserän voitosta. Lähelle se pääsi vielä lopussa Pinja Lepolan kavennettua tilanteeksi 22-23, mutta kaksi perättäistä virhettä tarjosivat Ryhdille erävoiton.

Toisen erän alku oli virheiden sävyttämää peliä molemmin puolin. Paremmin tästä selviytyi kotijoukkue KaLe ja se johti ennen erän puoliväli 12-10. Ryhdin kokoonpanosta löytyi kuitenkin tästä eteenpäin useita ratkaisupelaajia, eikä KaLe saanut erän lopussa tehoillutta Emilia Hännistä kuriin millään. Ryhti vei erän loput pisteet 15-6 eikä jättänyt emännille paljoakaan mahdollisuuksia.

Kolmannen erän alku oli tasaista vääntöä. KaLe ei suostunut luovuttamaan ottelua, vaan taisteli hienosti aina kymmeneen pisteeseen saakka. Sitten alkoi Ryhdin tykitys, josta ei tahtonut tulla loppua millään. Erän loppu oli täysin yksipuolinen näytös, ja ottelu oli ohi alle puolessatoista tunnissa.

Loppulukemat kirjattiin KaLe:n 0-3 (22-25, 18-25, 14-25) –tappioksi. Pisteiden teossa kunnostautuivat kotijoukkueelta Aurora Kuusisto (11), Lepola (8) ja Jutta Majuri (4). Ryhdin paras pistenainen oli Adelia Launonen yhdeksällä onnistumisella. Katsojiakin oli otteluun saapunut mukavat 52.

”Kaksi erää ihan mainiota peliä. Ensimmäinen meni syöttövirheillä, mutta oma vastaanotto oli hyvää ja siihen olen tyytyväinen. Kolmannessa erässä se sitten petti ja ero kasvoi nopeasti. Meillä oli mahdollisuus taistella voitosta, mutta parantaa pitää vielä. Paljon mukavampaa olla penkillä kuin edellisessä pelissä” tuumi päävalmentaja Ari Kuusela taiston tauottua.

KaLe jatkaa toisen lohkovaiheen avauspisteiden metsästystä sunnuntaina 21.11. Vesilahden Visan vieraana. Kotisaliin se pääsee seuraavan kerran sunnuntaina 28.11., jolloin vieraaksi saapuu Nurmon Jymy.