13.3.2022 LP Kangasala 2/MV-KaLe

KaLe taipui LP Kangasalan vieraana

Kalevan Lentopallon naiset lähtivät haastamaan lohkon kärkijoukkue LP Kangasalaa sunnuntain 2-sarjaottelussa. Kahdeksalla pelaajalla naapurikuntaan matkustanut KaLe oli kovan paikan edessä, mutta lähtökohtien ei annettu vaikuttaa peli-ilmeeseen.

Avauserän ensimmäiset neljä palloa sujuivat KaLe:lta hienosti, mutta 3-1-johto suli nopeasti omiin virheisiin. LP Kangasalan Milla Väänänen iski melkoisen tehovaihteen silmään, minkä jälkeen KaLe oli täysi vastaantulija. Virkaatekevä päävalmentaja Tommi Mattila käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4-9 ja toisen koittaessa lukemat olivat j0 5-16. KaLe onnistui kaventamaan tilanteeksi 11-19, kunnes kotijoukkue takoi kuusi pistettä putkeen eikä erästä jäänyt KaLe:lle paljoa muisteltavaa.

KaLe aloitti toisen erän vahvasti ja Essi Kokemäen kaksi ässäsyöttöä veivät vieraat 3-1-johtoon. Tällä kertaa Kangasala ei päässyt aivan samanlaiseen lentoon kuin avauserässä ja puolivälissä oltiin tasatilanteessa 14-14. Tästä eteenpäin kokenut kotijoukkue otti pelin hallintaansa ja erityisesti Laura Malmivuori oli vahvassa vireessä tehden erän loppuun neljä pistettä. KaLe:n onnistumiset olivat lähinnä yksittäisiä, ja erävoitto kirjattiin Kangasalan nimiin.

Kolmannessa erässä KaLe aloitti kovaa ja johti heti alkuun 6-0. Kangasala kampesi pelin tasoihin tilanteessa 10-10, kunnes hyvän erän pelanneen Aurora Kuusiston johdolla KaLe nykäisi jälleen kuuden pisteen johdon. Emmi Lounasranta kaunisteli lukemat 20-13:een, mutta lentopallossa erä ei ole päättynyt ennen viimeistä vihellystä. Kangasala aloitti hurjan nousun kaventaen eron kahteen pisteeseen, mihin Kuusisto ja Minka Laakso vastasivat ja tilanne oli 23-18. Kangasala selvitti kolme ensimmäistä KaLe:n eräpalloa, kunnes vihdoin Pinja Lepola iski erän loppuniitin.

KaLe:n takki taisi hieman tyhjentyä tiukan erävoiton jälkeen, ja Kangasala pääsi taiteilemaan neljännen erän aluksi 8-0-johtolukemat. KaLe alkoi päästä hieman peliin mukaan, mutta ero ei merkittävästi kaventunut vielä hetkeen. Pahimmillaan 17-8 johtanut kotijoukkue joutui vielä erän loppupuolella tekemään täyden päivätyön päättääkseen ottelun neljänteen erään. KaLe nousi vielä neljän pisteen päähän tilanteessa 15-19, mutta hyvillä tehoilla pelanneet Väänänen ja Malmivuori ratkaisivat lopulta erä- ja otteluvoiton LP Kangasalan nimiin.

KaLe hävisi pitkien pisteputkien sävyttämän ottelun lopulta 1-3 (11-25, 18-25, 25-23, 18-25). Pistetilaston kärjeksi nousi Aurora Kuusisto 15 merkinnällä, Lounasranta teki seitsemän ja Lepola sekä Kokemäki kuusi pistettä. LP Kangasalan tehokkain oli Väänänen 14 pisteellä.

KaLe:n naisten kausi jatkuu lauantaina tärkeällä kotiottelulla Vesilahden Visaa vastaan. Kaukajärvellä klo 15 alkavassa ottelussa KaLe:lla on mahdollisuus nousta tasapisteisiin Visan kanssa ja samalla mukaan taisteluun lohkon kakkossijasta.