25.9.2021 KaLe-VaLePa

KaLe nousi voittoon kauden avauksessa

Pitkän tauon jälkeen käynnistynyt naisten 2-sarja tarjosi heti kauden alkuun huiman jännitysnäytelmän Kaukajärvellä. Kotijoukkue Kalevan Lentopallo sai vieraakseen Vammalan Lentopallon.

KaLe sai otteluun unelmalähdön ja karkasi heti 3-0-johtoon. VaLePa ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan nousi tasoihin ja erän puolivälissä ohi. KaLe pysyi kuitenkin pelissä mukana vierasjoukkueen virheillä ja emännät onnistuivat tekemään myös omia pisteitä. Avauserän ratkaisu venyi aina jatkopalloille saakka, mutta lopulta VaLePa oli niukasti etevämpi.

Toinen erä oli muutamaa ensimmäistä palloa lukuun ottamatta VaLePa:n näytöstä. KaLe:n kenttään jäi pallo toisensa jälkeen, eikä kotijoukkue pystynyt vastaamaan vieraiden laajalla rintamalla pyörineeseen hyökkäyspeliin. Erävoitto kirjattiin selvin numeroin VaLePa:lle.

Kolmanteen erään kentälle asteli uudestisyntynyt KaLe. Helmi Kuusisto ja Jutta Majuri takoivat palloa VaLePa:n kenttään, eikä vierasjoukkueelle jäänyt minkäänlaista mahdollisuutta taistella erän voitosta. KaLe:n karattua 19-9-johtoon peli tasoittui hieman, mutta emännät tekivät tarvittavat pisteet ja ottelu venyi neljänteen erään.

Erän alkupuolisko oli varsin tasaista menoa ja peli oli varsin tasokasta. Pallot päättyivät suoraan virheeseen vain harvoin, ja tilanteet pelattiin loppuun saakka. KaLe löysi huiman vireen tilanteessa 9-9, ja hetken kuluttua kotijoukkue johti 17-10. Johtoasemastaan KaLe ei enää luopunut ja edessä oli viides erä.

KaLe sai ratkaisuerään hurjan alun. Vahva oma pelaaminen ja muutamat vastustajan virheet siivittivät emännät parhaimmillaan 9-3-johtoon. VaLePa löysi kuitenkin pelinsä punaisen langan viimeisillä mahdollisilla hetkillä ja kiri tuottikin tulosta. Huikean tasainen ottelu sai arvoisensa päätöksen, kun tilanteessa 13-13 KaLe onnistui tekemään ratkaisevat kaksi pistettä.

Sarja-avauksesta kirjattiin Kalevan Lentopallolle voitto lukemin 3-2 (24-26, 15-25, 25-16, 25-16, 15-13). Keltapaitojen sisäisen pistepörssin kärkeen nousivat Helmi Kuusisto (21 pistettä), Aurora Kuusisto (15) ja Pinja Lepola (14). VaLePa:n tehokkain pelaaja oli Teija Vuorenmaa 21 pisteellä.

”Kahden erän jälkeen tehtiin pitkällä tauolla taktinen muutos ja lähdettiin ilman liberoita kolmanteen erään. Meillä on monipuolisia pelaajia ja tämä oli iso voitto joukkueelle, että pystyttiin pelaamaan näin. Kaiken kaikkiaan peli oli kolmessa viimeisessä erässä hyvin selkeää ja mallikasta. Kaksi ensimmäistä erää oltiin tuuliajolla, mutta tärkeät sarjapisteet saatiin” kommentoi KaLe:n päävalmentaja Ari Kuusela ottelun tapahtumia.

KaLe:n naisten kausi jatkuu Kaukajärvellä lauantaina 9.10., jolloin vieraaksi saapuu rakas paikallisvastustaja Supi-Volley.