28.11.2021 KaLe-Nurmon Jymy

Naisille kunniakas tappio 

KaLe:n naiset saivat 2-sarjassa vieraita Etelä-Pohjanmaalta, kun Nurmon Jymy saapui Kaukajärven vapaa-aikatalolle. Kotijoukkueen lähtökohdat peliin olivat haastavat, sillä kokoonpanossa oli yhdeksän pelaajaa ja pienet loukkaantumisetkin ovat vaivanneet. 

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta tilanteessa 7-7 Jymy näytti, miksi se lukeutuu sarjan kärkijoukkueisiin. Peräti 15 pistettä putkeen tehneen vierasjoukkueen tykitys oli armotonta, eikä KaLe saanut kokeneita hyökkääjiä kuriin. Erä päättyi lopulta Jymyn 25-8-voittoon, mikä kertoo kaiken oleellisen.

Toiseen erään KaLe sai alussa vetoapua Jymyn virheillä ja taistelu oli tasaista. Erän puolivälissä KaLe löysi sellaisen pelin, jota on kaivattu jo jonkin aikaa. Onnistumisia tuli niin hyökkäyksessä kuin torjunnassakin, ja vauhti vain kiihtyi loppua kohden. KaLe marssi lopulta näyttävään erävoittoon ja kahden pelatun erän jälkeen lukemat tasan 1-1. 

Kolmas erä alkoi siitä, mihin toinen jäi. KaLe vei peliä miten tahtoi ja johti hetkessä 7-2. Jymy sai kuitenkin aikalisällä peliään kasaan, ja onnistui kampeamaan tilanteen tasoihin 12-12. Äärimmäisen tasaisena jatkuneessa erässä ei tahtonut löytyä selvää voittajasuosikkia, kunnes aivan loppuhetkillä Jymy repäisi muutaman pisteen etumatkan pitäen sen loppuun saakka.

KaLe pysyi pelissä mukana vielä neljännen erän alussa, mutta Jymyn painavat syötöt olivat emännille lopulta liikaa. Tilanteen revettyä 7-7:stä 7-16:een alkoivat KaLe:n eväät olla syöty. Vaikka KaLe piristyi hieman loppua kohden, mutta Jymyn etumatka oli liian suuri ja näin tuloksena oli kotitappio. 

Loppunumerot kirjattiin KaLe:n tappioksi 1-3 (8-25, 25-19, 22-25, 18-25). Syytä pettymykseen ei kuitenkaan ole, sillä KaLe esitti pelissä mainioita otteita, joilla olisi kaatunut moni muu joukkue. Eniten pisteitä tekivät Aurora Kuusisto (14), Jutta Majuri (8) ja Emmi Lounasranta (6). Varsinkin keskitorjujat olivat hyvällä pelipäällä, ja nilkkavammasta toipunut Helmi Kuusistokin teki viisi pistettä pelattuaan reilut kaksi erää. Jymyn pörssikärjeksi ylsi kaksi erää pelannut Marjut Hautala 11 pisteellä.

”Kapealla rosterilla oltiin, yhdeksän pelaajaa. Ensimmäinen erä oli ihan hirveä, mutta toinen ja kolmas tosi hyviä ja tasaista vääntöä. Neljännessä Nurmon kova syöttö vei meiltä tehot. Kaiken kaikkiaan ole peliin tyytyväinen, vaikka hävittiin. Haastettiin hyvin kova vastustaja” kommentoi KaLe:n päävalmentaja Ari Kuusela taiston tauottua.

KaLe:n osalta sarja jatkuu 5.12. vierasottelulla Ylöjärven Ryhtiä vastaan. Pelipaikkana toimii Siivikkalan koulu. Mahdollisuudet lohkon kahteen kärkisijaan ovat menneet, mutta kolmospaikasta käydään vielä kova taistelu KaLe:n ja Vesilahden Visan välillä.