KaLe kaatoi Hämeenlinnan ja voitti lohkon

11.12.2022

Sunnuntaina naisten 2-sarjassa elettiin ratkaisevia hetkiä. Alkulohkon päätöskierroksella panoksia riitti, sillä KaLe:lle avautui mahdollisuus lohkovoittoon kärkijoukkue Lempo-Volleyn hävittyä Vesilahden Visalle iltapäivällä pelatussa ottelussa. KaLe tarvitsi Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan pelatusta kotiottelusta voiton, jonka se otti erittäin tyylikkäällä suorituksella.

Ottelu eteni alusta alkaen KaLe:n tahtiin, eikä Hämeenlinna kyennyt kiusaamaan kotijoukkuetta kuin toisen ja kolmannen erän alussa. Tamperelaisten kovat syötöt ja hyökkäykset olivat vieraille liikaa ja KaLe pääsi myös pyörittämään kokoonpanoaan, kun kolmanteen erään puolet aloituskuusikosta vaihtui. Tämä ei peliin vaikuttanut, ja KaLe nappasi lohkon kärkipaikan 3-0 (25-10, 25-13, 25-12) –voitolla.

KaLe:n ykköstykki pistepörssissä oli Pinja Siekkeli 17 osumalla. Helmi Kuusisto teki 10 ja Pinja Lepola 6 pistettä. Viiteen pisteeseen ylsivät Emmi Lounasranta ja Aurora Kuusisto ja kolmannessa erässä kentällä esiintyneet Venla Vesala ja Meri Ojanen takoivat neljä pistettä kumpikin. Passareista kaksi ensimmäistä erää pelannut Essi Kokemäki kirjautti kaksi ja kolmannen erän hyökkäyspaikat tarjoillut Emma Jussila kolme pistettä. Liberona urakoi läpi ottelun Viivi Halme. Lentopallokerhon riveistä tehokkaimmaksi nousi Laura Sinkkonen viidellä pisteellä.

2-sarja jakautuu vuodenvaihteen jälkeen ylempään ja alempaan jatkosarjaan. KaLe:n pelit jatkuvat lohkovoittajana luonnollisesti ylemmässä sarjassa, ja toista lohkoykköstä se ei kohtaa ennen mahdollisia pudotuspelejä. Ylemmässä jatkosarjassa on kahdeksan neljän joukkueen lohkoa, ja lohkojen kaksi parasta etenevät sarjassa 16 parhaan joukkoon ja pudotuspelivaiheeseen. Otteluohjelma ja lohkojaot selviävät, kun viimeisetkin pelit saadaan syksyn osalta pelattua lähiaikoina.