KaLe:lle hieno taisteluvoitto Lempäälässä

4.12.2022

Naisten 2-sarjassa oli sunnuntaina ohjelmassa Kalevan Lentopallon kannalta tärkeä ottelu. Lohkon kärkijoukkue Lempo Volley oli kolme pistettä KaLe:n edellä ja joukkueet kohtasivat Lempäälässä syksyn toiseksi viimeisessä ottelussa.

KaLe aloitti ottelun terävästi ja karkasi Emmi Lounasrannan ja Julia Niemen pisteillä 6-2-johtoon. Lempo heräsi kuitenkin peliin mukaan ja hetken kuluttua kotijoukkue oli ottanut ohjat käsiinsä johtaen 15-11. KaLe nousi vielä taistelemaan erävoitosta tasalukemissa 18-18, mutta erän loput seitsemän pistettä teki kotijoukkue.

Lempo vei toisen erän alkua selkeästi, eikä KaLe kyennyt vastaamaan emäntien tykitykseen. Aikalisät oli käytetty tilanteessa 5-13 ja sitten alkoi pyöriä vaihtoruletti. Penkiltäkään ei pelin kääntäviä voimia löytynyt ja vaikka peli sinänsä hieman tasoittui, ei KaLe saanut kirittyä Lempon etumatkaa kiinni. Toinen erä päättyi Lempon 25-14-voittoon.

Kolmannen erän alussa näytti hetken siltä, että KaLe:n vierailu Hakkarin liikuntahallissa päättyy lyhyeen. Tamperelaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet ja kotijoukkueen 5-1-johto oli nopeasti kiritty kiinni. Erän puolivälistä eteenpäin Lounasranta, Pinja Siekkeli ja Aurora Kuusisto aloittivat pistetehtailun, minkä seurauksena KaLe voitti erän lopulta 25-18.

KaLe:n vahvat otteet saivat jatkoa neljännen erän alussa ja vierasjoukkue johti 9-3. Lempon aikalisän jälkeen tilanne alkoi tasoittua ja erän puolivälin koittaessa mentiin tasalukemissa 14-14. KaLe pelasi erän lopun varmasti ja venytti ottelun viisieräiseksi.

Ratkaisuerästä muodostui hieno jännitysnäytelmä, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Aluksi johti KaLe, sitten Lempo onnistui nousemaan edelle tilanteessa 13-11. Kotijoukkueen virhe ja Lounasrannan kaksi pistettä putkeen tarjosivat KaLe:lle ottelupallon, jota se ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään. Sitten iski Kuusisto, joka ratkaisi kahdella pisteellä voiton tamperelaisille.

Lopputulos kirjattiin KaLe:n voitoksi 3-2 (18-25, 14-25, 25-18, 25-18, 16-14). Tasaisesti pisteitä tehneen KaLe:n pörssikärjeksi nousi lopulta Kuusisto 14 pisteellä, Siekkeli teki 12 ja Lounasranta 11 pistettä. Lempon ykkösnainen oli Reeta Jokinen 18 pisteellä.

Lohkon lopullinen paremmuusjärjestys selviää viikon kuluttua. KaLe on kaksi pistettä Lempoa perässä, joten lohkovoitto ei ole omissa käsissä. KaLe pelaa viimeisen ottelunsa Hämeenlinnan N2-joukkuetta vastaan, ja klo 18 alkavan kotiottelun merkitys sarjataulukolle selviää Lempon ja Vesilahden Visan klo 13 alkavan kohtaamisen ratkettua.