KaLe:lta kaiken kaikkiaan onnistunut tuplaviikonloppu

28.11.2021

Kalevan Lentopallon A-tytöt matkustivat lauantaina Rauman Lappiin, missä pelattiin A-tyttöjen E-pooliturnaus. KaLe oli matkassa kahdeksalla pelaajalla ja valmennusvastuuta kantoi Pirjo Peltomäki Ari Kuuselan työskennellessä Jer53y Cupin parissa.

Päivän ensimmäisessä ottelussa KaLe kohtasi turnausta emännöineen Lapin Narvi-Pallon. KaLe karkasi heti ottelun alussa 4-1-johtoon NarPa:n virheillä, mutta kun kotijoukkue sai lyönnit pysymään kentässä, ei KaLe tahtonut pysyä kyydissä millään. Vieraiden peli ei oikein lähtenyt käyntiin, ja NarPa voitti avauserän selvin numeroin.

Toisessa erässä peli oli tasaista aina viidentoista pisteen paikkeille. KaLe onnistui tekemään hieman enemmän omia pisteitä ja NarPa:n virheetkin auttoivat pitämään jännitystä yllä. Ratkaisevaksi pisteputkeksi nousi NarPa:n viisi plusmerkintää tilanteessa 15-14. Tästä KaLe ei toipunut, vaan avausottelusta kirjattiin 0-2 (17-25, 18-25) –tappio.

Evästauon jälkeen KaLe sai vastaansa Espoo Lentiksen. Ensimmäinen erä ei jättänyt spekuloinnille mitään sijaa, sillä EsLe pelasi erinomaisesti jättäen KaLe:n täydellisesti lähtötelineisiin. Montaakaan virhettä ei kumpikaan joukkue tehnyt, joten sikäli pelattiin hienoa lentopalloa. Erävoitto Espooseen lukemin 25-11.

Toisessa erässä KaLe piristyi selvästi. Huiman tasaisena piste kerrallaan edennyt erä tarjosi jännitystä vaikka millä mitalla ja tasatilanteessa oltiin vielä lukemissa 21-21. Tuosta seuraavat neljä pistettä merkittiin KaLe:n sarakkeeseen, ja ottelu venyi kolmanteen erään.

Ratkaisuerä eteni samalla kaavalla kuin edellinen. Alkuun EsLe nappasi 3-1-johdon, mutta KaLe löysi peliin hyvän vaihteen ja karkasi kolmen pisteen etumatkalle. EsLe kampesi tilanteen vielä tasoihin lukemissa 12-12, mutta KaLe oli jälleen erän lopussa vahvempi ja voitti ottelun lopulta 2-1 (11-25, 25-21, 15-12).

Päivän viimeisessä ottelussa KaLe kohtasi Kausalan Yrityksen. Ensimmäisessä erässä nähtiin tasaista vääntöä, kun KaLe teki sekä omat että vastustajan pisteet. Erän puolivälistä eteenpäin KaLe oli kuitenkin niskan päällä ja vaikka tilanne säilyi tiukkana, oli KaLe jälleen erän lopussa vahva ja kuittasi erävoiton.

Toinen erä oli täydellisesti yhtä maalia. KaLe teki pisteitä joka puolelta kenttää, eikä Kausala pystynyt vastaamaan tamperelaisten vahvaan peliin. KaLe:lta tuntui onnistuvan kaikki, eikä se antanut vastustajalle kuin kuusi pistettä koko erässä. Päivän toinen voitto tuli lukemin 2-0 (25-22, 25-6) ja se tuotti turnauksessa toisen sijan.

KaLe jatkaa A-tyttöjen SM-sarjan E-poolissa 18.12. Tuolloin pelattavan turnauksen muut joukkueet ovat Hämeenlinnan Lentopallokerho, LP-Vampula ja Kauhajoen Karhu. Pelipaikka on kirjoitushetkellä vielä epävarma.

Naisille kunniakas tappio

KaLe:n naiset saivat 2-sarjassa vieraita Etelä-Pohjanmaalta, kun Nurmon Jymy saapui Kaukajärven vapaa-aikatalolle. Kotijoukkueen lähtökohdat peliin olivat haastavat, sillä kokoonpanossa oli yhdeksän pelaajaa ja pienet loukkaantumisetkin ovat vaivanneet.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta tilanteessa 7-7 Jymy näytti, miksi se lukeutuu sarjan kärkijoukkueisiin. Peräti 15 pistettä putkeen tehneen vierasjoukkueen tykitys oli armotonta, eikä KaLe saanut kokeneita hyökkääjiä kuriin. Erä päättyi lopulta Jymyn 25-8-voittoon, mikä kertoo kaiken oleellisen.

Toiseen erään KaLe sai alussa vetoapua Jymyn virheillä ja taistelu oli tasaista. Erän puolivälissä KaLe löysi sellaisen pelin, jota on kaivattu jo jonkin aikaa. Onnistumisia tuli niin hyökkäyksessä kuin torjunnassakin, ja vauhti vain kiihtyi loppua kohden. KaLe marssi lopulta näyttävään erävoittoon ja kahden pelatun erän jälkeen lukemat tasan 1-1.

Kolmas erä alkoi siitä, mihin toinen jäi. KaLe vei peliä miten tahtoi ja johti hetkessä 7-2. Jymy sai kuitenkin aikalisällä peliään kasaan, ja onnistui kampeamaan tilanteen tasoihin 12-12. Äärimmäisen tasaisena jatkuneessa erässä ei tahtonut löytyä selvää voittajasuosikkia, kunnes aivan loppuhetkillä Jymy repäisi muutaman pisteen etumatkan pitäen sen loppuun saakka.

KaLe pysyi pelissä mukana vielä neljännen erän alussa, mutta Jymyn painavat syötöt olivat emännille lopulta liikaa. Tilanteen revettyä 7-7:stä 7-16:een alkoivat KaLe:n eväät olla syöty. Vaikka KaLe piristyi hieman loppua kohden, mutta Jymyn etumatka oli liian suuri ja näin tuloksena oli kotitappio.

Loppunumerot kirjattiin KaLe:n tappioksi 1-3 (8-25, 25-19, 22-25, 18-25). Syytä pettymykseen ei kuitenkaan ole, sillä KaLe esitti pelissä mainioita otteita, joilla olisi kaatunut moni muu joukkue. Eniten pisteitä tekivät Aurora Kuusisto (14), Jutta Majuri (8) ja Emmi Lounasranta (6). Varsinkin keskitorjujat olivat hyvällä pelipäällä, ja nilkkavammasta toipunut Helmi Kuusistokin teki viisi pistettä pelattuaan reilut kaksi erää. Jymyn pörssikärjeksi ylsi kaksi erää pelannut Marjut Hautala 11 pisteellä.

”Kapealla rosterilla oltiin, yhdeksän pelaajaa. Ensimmäinen erä oli ihan hirveä, mutta toinen ja kolmas tosi hyviä ja tasaista vääntöä. Neljännessä Nurmon kova syöttö vei meiltä tehot. Kaiken kaikkiaan ole peliin tyytyväinen, vaikka hävittiin. Haastettiin hyvin kova vastustaja” kommentoi KaLe:n päävalmentaja Ari Kuusela taiston tauottua.

KaLe:n osalta sarja jatkuu 5.12. vierasottelulla Ylöjärven Ryhtiä vastaan. Pelipaikkana toimii Siivikkalan koulu. Mahdollisuudet lohkon kahteen kärkisijaan ovat menneet, mutta kolmospaikasta käydään vielä kova taistelu KaLe:n ja Vesilahden Visan välillä.