KaLe:n naisten syyskausi päättyi tappioon

11.12.2021

Vuoden 2021 viimeisessä 2-sarjaottelussa Kalevan Lentopallo sai vieraakseen Vesilahden Visan. Panoksena ottelussa oli vain maine ja kunnia kummankin joukkueen hakiessa Kaukajärvellä myös hyvää joulumieltä.

KaLe oli avauserässä hyvällä jalalla liikkeellä. Se hallitsi erän alussa kentän tapahtumia ja pysytteli muutaman pisteen johdossa. Visa iski kuitenkin nopeasti vastapalloon ja nousi Tiina Paloniemen johdolla ensin tasoihin 10-10 ja peräti kahdeksan pisteen putki siivitti Visan viiden pisteen etumatkalle. KaLe heräsi vielä taistelemaan, mutta vieraat tekivät riittävät pisteet ja voittivat erän.

Toisen erän alku oli Visan hallintaa, mutta Pinja Lepolan hyvä pelivire piti emännät pelissä mukana. Erän loppupuolelle saakka tappiolla ollut KaLe nousi jo 18-18-tasatilanteeseen. Visa oli kuitenkin lopussa kivikova, ja onnistui katkaisemaan KaLe:n selkärangan noustuaan 22-18-johtoon. Viimeiset pallot olivatkin lähinnä kosmetiikkaa, ja erätauolle lähdettiin Visan 2-0-johdossa.

Kolmannessa erässä Visa oli niskan päällä alusta loppuun. KaLe sinnitteli mukana vielä tilanteessa 7-9, mutta Visa onnistui jälleen taikomaan muutaman pisteen putken. KaLe ei saanut enää konettaan käyntiin erän lopussa, joten erä- ja otteluvoitto kirjattiin melko selvästi vieraiden nimiin.

Lopputulos o-3 (20-25, 19-25, 18-25) KaLe:n tappioksi kertoo kaiken joukkueiden voimasuhteista. Pisteiden teossa kunnostautuivat Aurora Kuusisto ja Emmi Lounasranta kuudella merkinnällä ja Lepolalle kirjattiin viisi pistettä. Kolmeen pinnaan ylsivät Soili Kalliokoski, Essi Kokemäki ja Minka Laakso. Vaihdosta kentälle tullut Viivi Halme sai tililleen yhden pisteen. Visan ykköstähti oli kahdeksan pistettä takonut Paula Kallonen.

Keväällä KaLe pelaa 2-sarjan sijoista 17-34. Tulevia vastustajia voidaan kirjoitushetkellä vai arvailla, mutta sunnuntaina pelattavan päätöskierroksen jälkeen olemme viisaampia. Tiedotamme tulevista otteluista heti, kun tiedotettavaa on. A-tyttöjen osalta kausi jatkuu kotiturnauksella Kaukajärvellä 18.12., ja luvassa on hieno tapahtuma.