KaLe onnistui jälleen Hämeenlinnassa

10.11.2022

Kalevan Lentopallon naisten 2-sarjajoukkueella oli ohjelmassa toinen perättäinen Hämeenlinnan vierailu. Tällä kertaa vastassa oli Lentopallokerhon junioreista koostuva joukkue. Ennen ottelua KaLe oli lohkon toisella sijalla, Hämeenlinna puolestaan piti viidettä paikkaa.

Ottelu alkoi KaLe:n osalta hieman tunnustellen, mutta Hämeenlinnan virheet määrittivät ensimmäiselle erälle suuntaa vieraiden noustessa 11-7-johtoon. KaLe alkoi tehtailla pisteitä myös itse Helmi Kuusiston johdolla ja piste-ero kasvoi vähitellen. Essi Kokemäki vei pisteellään KaLe:n 22-15-johtoon ja erän loppuun sattuneet Hämeenlinnan virheet sinetöivät erävoiton KaLe:lle.

Toisen erän alussa peli jatkui KaLe:n hallinnassa ja Hämeenlinna sortui virheisiin. Minka Laakso niittasi taululle johtolukemat 7-2, mutta kotijoukkue onnistui nousemaan pisteen päähän tilanteessa 11-12. Sitten iski jälleen Kuusisto ja seuraavat kuusi pistettä teki tamperelaisjoukkue, eikä johtoasema sulanut enää erän aikana.

Kolmas erä oli KaLe:n täydellistä yksipuolista näytöstä. Pinja Siekkeli löi alkutahdit murskajaisille ja jatkoi Kuusiston kanssa armotonta ilotulitusta. Pallo paukkui Hämeenlinnan kenttään joka puolelta ja KaLe teki erässä peräti 20 pistettä itse, loput viisi syntyivät kotijoukkueen virheistä. 18 minuuttia kestänyt erä päättyi KaLe:n voittoon lukemin 25-6.

KaLe nappasi kolme sarjapistettä 3-0 (25-17, 25-18, 25-6) –voitolla. Tehotilaston kärkipaikan nappasi Kuusisto 15 pisteellä, Siekkeli säesti 11 merkinnällä ja viisi pistettä kirjauttivat nimiinsä Laakso ja Emmi Lounasranta. Passit jakeli lähes koko ottelun ajan Kokemäki ja liberon tontilla palloja kaivoi peliin Ava Leiniö.

Kun alkulohkovaihetta on jäljellä neljä ottelua, KaLe on tukevasti kiinni kärkisijoissa ja paikassa ylempään jatkosarjaan. Seuraavaksi pisteistä taistellaan Kaukajärvellä, kun sunnuntaina 20.11. vieraaksi saapuu  LP Kangasala.