Supi-Volley löi KaLe:n - tilanne lohkossa tiivistyy

31.1.2023

Supi-Volley löi KaLe:n – tilanne lohkossa tiivistyy

Kalevan Lentopallon naisten joukkueella oli tiistai-iltana mahdollisuus varmistaa paikka 2-sarjan 16 parhaan joukossa. Se olisi vaatinut voittoa Supi-Volleystä, joka emännöi poikkeuksellisesti arkipäivänä pelattua ottelua Kaukajärvellä.

KaLe oli ottelun alussa niskan päällä ja johti osin Supi-Volleyn virheiden avulla parhaimmillaan 13-6. Kotijoukkue löysi kuitenkin pelinsä punaisen langan ja kahdeksan pisteen putki käänsi asetelmat ympäri. KaLe oli suurissa vaikeuksissa kokeneen paikallisvastustajan kanssa ja avauserä näytti jo ratkenneen tilanteessa 21-15. KaLe vaihtoi passaria ja nousi kuudella perättäisellä pisteellä tasoihin. Supi-Volley löysi voiton avaimet vaihtopenkiltä, sillä tuplavaihto siivitti kotijoukkueen kiinni kolmeen eräpalloon. Kaksi Kale onnistui selvittämään, mutta kolmas oli liikaa.

Toisen erän alku oli KaLe:lle vaikea. Supi-Volley takoi palloa kenttään useammalta pelipaikalta ja johtoasema ehti kasvaa kahdeksan pisteen suuruiseksi tilanteessa 15-7. KaLe pääsi kuitenkin peliin mukaan vahvalla syötöllä, jonka seurauksena Supi-Volleyn peli hieman hajosi. Aurora Kuusisto toi KaLe:n jo pisteen päähän valotaulun näyttäessä lukemia 17-18, mutta kotijoukkueen hakkuri Emilia Valaranta paukutti Supi-Volleyn jälleen neljän pisteen johtoon. KaLe taisteli minkä pystyi, mutta Supi-Volleyn kokemus oli liikaa ja toinenkin erä kirjattiin kotijoukkueen nimiin.

Kolmas erä ei jättänyt kovin paljoa kerrottavaa ainakaan KaLe:n historiikkiin. Supi-Volley karkasi alun hapuilun jälkeen selvään johtoon, eikä KaLe:n riveistä löytynyt vastaavalla tavalla ratkaisijoita. Valoa pilkotti tunnelin päässä vielä kotijoukkueen virheputken kavennettua tilanteeksi 9-11, mutta sen jälkeen kyyti oli kylmää. Elli-Noora Hiltusen vietyä Supi-Volleyn 21-13-johtoon alkoi ottelu olla ratkennut ja loppu oli lähinnä kosmetiikkaa. Kuusisto kaunisteli lukemia vielä hieman, mutta joukkueiden paremmuudesta ei jäänyt lopulta epäselvyyttä.

KaLe sai pureskeltavaksi tylyn 0-3 (23-25, 20-25, 18-25) –tappion. Supi-Volleyn hyökkäystehot olivat KaLe:lle yksinkertaisesti liikaa, mistä kertoo osittain vieraiden pistepörssi. Aurora Kuusisto teki yhdeksän, Helmi Kuusisto ja Pinja Siekkeli ylsivät viiteen pisteeseen. Vastaavasti Supi-Volleyn tehokkain oli 16 pisteellä Hiltunen ja kaksinumeroiset lukemat kirjauttivat myös Pinja-Maaria Ekmark (12 pistettä), Valaranta (11) ja Essi Rissanen (10).

Sarjataulukossa KaLe:n tilanne on hivenen kimurantti. Se on tasapisteissä Supi-Volleyn ja Nurmon Jymyn kanssa, ja Jymy on pelannut yhden ottelun vähemmän. Käytännössä pudotuspelipaikka ei ole enää omissa käsissä. Viimeisessä ottelussa 12.2. Kaukajärvellä KaLe saa vieraakseen Jymyn, ja voitto pitäisi haaveet jatkopeleistä elossa. Tasaisessa lohkossa sijoitukset ratkeavat vasta pillin soitua viimeisen kerran, joten jännitettävää riittää.