Ottelut 2017-2018

Naisten 2-sarja / Runkosarja lohko 4

Päivämäärä     Koti           Vieras          Klo      Pelipaikka                                 Tulos

Su

 8.10.

KaLe 2/VK

Kurikka

 

13.00  Linnainmaan koulu                    3-1

 

Su

 15.10.

LP Kang

KaLe 2/VK

 

12.45  Kangasalan lukio                       0-3

 

Su

 22.10.

KaLe 2/VK

Supi 1/JH

 

13.00  Linnainmaan koulu                    2-3

 

La

 4.11.

YlöR

KaLe 2/VK

 

15.00  Ylöjärven urheilutalo                 0-3

 

La

 25.11.

KaLe 2/VK

NJ 2/TR

 

13.00  Linnainmaan koulu                    3-0

 

Su

 19.11.

KaLe 2/VK

NJ 4/VH

 

13.00  Linnainmaan koulu                    2-3

 

Ke

 22.11.

LakoN2

KaLe 2/VK

 

20:00  Lamminpään koulu                    0-3

 

Su

 10.12.

Kurikka

KaLe 2/VK

 

17:00  Monnari Kurikka                        3-0

 

Su

 17.12.

KaLe 2/VK

LP Kang

 

13.00  Linnainmaan koulu                    3-0

 

La

 13.1.2018

Supi 1/JH

KaLe 2/VK

 

12:00  Kaukajärven vapaa-aikatalo     1-3

 

Su

 21.1.

KaLe 2/VK

YlöR

 

13.00  Linnainmaan koulu                    3-0

 

La

 27.1.

NJ 4/VH

KaLe 2/VK

 

12.00  Nurmon yläaste                         2-3

 

Su

 28.1.

NJ 2/TR

KaLe 2/VK

 

12.00  Nurmon yläaste                         0-3

 

Su

 18.2.

KaLe 2/VK

LakoN2

 

13.00  Linnainmaan koulu                    3-0

 

Su  25.2.        Ploki          KaLe 2/VK    15.00  Pihtipudas-sali                          1-3

La   3.3.         KaLe 2/VK  Ploki            12.00  Kaukajärven vapaa-aikatalo     3-2

Su  11.3.        KaLe 2/VK ONMKY         15.00  Kaukajärven vapaa-aikatalo     3-0

La  17.3.        ONMKY       KaLe 2/VK   19.00  Tuiran koulu

 

Sunnuntai 11.3. Kale 2/VK - Oulun NMKY 3-0 (25-16, 25-13, 25-21)

Puolivälierävastukseksi meille kaaviot näyttivät runkosarjan ykköstä, eli Oulun NMKY:tä, joka ei ollut hävinnyt yhtäkään runkosarjansa peliä. Ensimmäisen erän ensimmäiset pallot lähtivät meidän osalta hieman jännittäen käyntiin. Oulu nappasi heti kolmen pisteen etumatkan, kun me ihmettelimme, että onko meillä todella päätuomarin lisäksi oikein verkkotuomarikin pelissä. Kun havahduttiin, että täällähän on peli, niin lähti omakin peli rullaamaan oikein mallikkaasti. Ensimmäisen 5 pisteen putken syötti Saila, jolla saimme revittyä eroa Ouluun. Muutama piste meille ja kaverille, niin sitten oli aika päästää Vilma syöttöruudussa irti. Neljän pisteen syöttöputki lisäsi meidän etumatkaa ja loppuerä saatiinkin rauhassa rullailla oma peli kasassa pitäen ensimmäiseen erävoittoon.

Toiseen erään lähdettiin terävämmin kuin ensimmäiseen ja päästiin koko pelin ajan vahvana olleen syötön turvin muutaman pisteen etumatkalle. 7-7 tilanteessa Vilma asteli taas syöttöruutuun ja lopetti vasta 4 ässän ja yhden Oulun aikalisän jälkeen tilanteessa 14-7. Muutama näyttävä keski- ja laitahyökkäys ja toinenkin erä oli meille taputeltu vielä selkeämmin kuin ensimmäinen erä.

Kolmanteen erään lähtiessä tiedettiin, että Oulu tulee varmasti sisuuntuneena, eikä voitto tule helpolla ja erä olikin melkoista jojottelua. Saimme revittyä ensin 11-5 johdon, jonka Oulu melkein kuroi umpeen ja valmentaja Timo joutui ottamaan meille aikalisän 11-9 tilanteessa. Saimme taas muutaman pisteputken alle ja Oulu joutui turvautumaan omaan aikalisäänsä 12-19 tilanteessa. Tämän jälkeen meille tulikin se jokaisessa pelissä nähty pieni notkahdus.. Oulu tuli hyvällä ja painavalla syötöllä jo 19-17 tilanteeseen, kunnes me päätimme päästää käsijarrun pois päältä ja aloimme taas pelaamaan omalla tasollamme. Muutama terävä hyökkäys ja pääsimme juhlimaan ensimmäistä voittoa puolivälierissä!

Pelit jatkuvat heti seuraavana viikonloppuna Oulussa ja jos ottelut ovat lauantain jälkeen tasan, pelataan kolmas ja ratkaiseva peli heti seuraavana päivänä myös Oulussa.

#7 Jaana

 

Lauantai 3.3. KaLe 2/VK – Ploki 3-2 (24-26,22-25,25-19,25-21,15-8)

Toinen neljännesvälieräkamppailu käytiin KaLe:n normaalista kotiluolasta poiketen Kaukajärven vapaa-aikatalolla lauantaina 3.3.2018 klo 12 alkaen. Edelliseltä viikonlopulta tutuksi tullut Ploki asteli vieraaksemme yhtä hyvällä asenteella ja tsempillä kuin edellisenäkin viikonloppuna. Tämä näkyi heidän tekemisessään selkeästi ensimmäisen kahden erän ajan.

Nuoret mutta teknisesti hyvää lentopalloa pelaavat plokilaiset olivat pitäneet tiukkaa torjuntaa edellisenä viikonloppuna, joten sitä oli odotettavissa myös Kaukajärvellä. Kalelaisten leirissä mietittiin sitä, että voitolla vältyttäisiin seuraavan päivän Pihtiputaan reissulta, joka oli jo edellisenä sunnuntaina tuntunut melkoiselta kokopäiväpuhteelta. Tämä ajatus mielessä taisi kankeuttaa kalelaisten menoa kahden ensimmäisen erän ajan, vaikka hyvä nousu pisteiden valossa ekan erän loppuun saatiinkin. Loppukiri alkoi vaan KaLe:n kannalta liian myöhään ja pisteet Plokille 26-24.

Toisessa erässä meno ei hirveästi vieläkään KaLe:n osalta muuttunut, tehtiin paljon omia virheitä ja peli oli edelleen hieman hermostunutta pisteiden jahtaamista Plokin painaessa hienoisessa johdossa koko ajan. Toinen erä Plokille 25-22.

Kolmannessa erässä vähennettiin omia virheitä ja tietoisesti alettiin pelaamaan rauhallisempaa peruspeliä, sillä kauden aikana on tullut huomattua, että aina kun keskitytään omaan tekemiseen ja pidetään pää kylmänä, alkaa tulosta tulla. Tässä erässä oma torjuntamme parani, puolustus tehostui ja vastustajan kenttään alkoi tippua palloja kovemmilla prosenteilla. Liekö myös vastustaja hieman jäänyt odottelemaan helppoa voittoa, mutta lentopallossahan kaikki on mahdollista ja kahden ensimmäisen erän jälkeen ei pudotuspeleissä ole voitettu vielä mitään. Tämän todisti myös KaLe nappaamalla kolmannen erän itselleen melko selkein 25-19 lukemin.

Neljännessä erässä alkoi peli kääntyä selkeämmin kalelaisille, erää johdettiin jo 7-0 tilanteessa. Vastustaja teki hyvän nousun erän edetessä, mutta KaLe:lla pysyi pää kasassa ja tekeminen alkoi suurimmalta osin näyttämään jo pudotuspelien tasoiselta lentopallolta. Kalelaisten hitaasti syttyvä höyryjuna alkoi päästä vauhtiin ja kokemus alkoi saavuttaa nuoruuden innolla pelaavaa Plokin joukkuetta. Tästä erästä pisteet KaLe:lle 25-21.

Viidenteen ja viimeiseen erään lähdettiin samalla asenteella kuin neljänteenkin. Rauhallisuutta ja hyvää tekemistä painotettiin ennen kentälle menoa.  Nyt oli sen erän vuoro joka ratkaisisi paljon. Muutamat ensimmäiset pallot mentiinkin piste meille, piste vastustajalle -rytmissä, mutta pian alkoi olla selvää kenellä kantti kestää pelata tiukassakin tilanteessa. KaLe rykäisi itsensä johtoasemaan ja vei erän lopulta selkeästi 15-8, ja näin koko ottelun riemunkiljahdusten saattelemana 3-2.

Tällä voitolla sinetöitiin paikka puolivälierissä ja jäätiin odottamaan seuraavan vastustajan selviämistä. Pitkään näyttikin siltä, että KaLe lähtisi kohti Vaasaa pelaamaan, mutta toinen tamperelaisjoukkue hävisi kuitenkin oman otteluparinsa ratkaisevan kolmannen pelin ja se sinetöi KaLen vastustajaksi oululaisen NMKY:n ykkösjoukkueen.

 

Sunnuntai 25.2. Ploki – KaLe 2/VK 1-3 (23-25, 25-23, 20-25, 25-27)

Autot starttasivat Tampereelta yhdeksän maissa sunnuntaiaamuna, kun matka Pihtiputaalle ensimmäiseen neljännesvälieräotteluun alkoi. Allekirjoittaneella oli ainakin jännittyneet tunnelmat, koska kyseessä oli paluu vanhaan kotisaliin ja katsomossa puoli sukua kannustamassa :)

Ensimmäinen erä oli alusta asti tasainen ja siinä nähtiin pitkiä palloralleja. Taistelupallot tuottivat pisteitä puolin ja toisin ja näytti siltä, että molemmat joukkueet haluavat tosissaan taistella playoff-sarjan ensimmäisestä voitosta. KaLen vastaanotto ja tasainen tekeminen, sekä Millan erittäin hyvät torjunnat erän lopussa tuottivat kuitenkin lopulta avauserän voiton.

Toinen erä oli yhtä tasaista vääntöä kuin ensimmäinenkin erä. Vilma ja Piia tekivät hyvin pisteitä yleispelaajan paikoilta, vaikka vastustajan torjunta oli erinomainen läpi ottelun. Muutama todella hyvä keskihyökkäyskin saatiin vastustajan kenttään Sailan ja Millan toimesta. Erä päättyi samoihin pisteisiin kuin avauserä, mutta tällä kertaa kuitenkin Plokin eduksi.

Kolmanteen erään lähti erittäin päättäväinen KaLe. Tekemisen taso oli kahdessa ensimmäisessä erässä erittäin hyvää ja samalla linjalla jatkettiin. Syöttö pysyi erittäin kovana myös kolmannessa erässä ja sillä saatiin hieman Plokin vastaanottoa hajalle ja näin vaikeutettua heidän kovaa hyökkäystään. Kolmas erä tarjosi tämän ottelun numeroiltaan selvimmän erävoiton KaLelle.

Erätauolla päätettiin, että neljäs erä on viimeinen ja niin se myös olikin. Tämäkin erä oli edellisten tapaan erittäin tiukka ja erä olisi voinut päättyä kumman tahansa voitoksi. KaLen hyvä puolustuspelaaminen ja Sailan kovat syötöt siivittivät kuitenkin KaLen neljännen erän voittoon, ja samalla KaLe otti ensimmäisen kiinnityksen pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon. Koko ottelu on nähtävissä YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=zErLPil-euc

Pelit jatkuvat ensi lauantaina 3.3.2018 klo 12 Kaukajärven vapaa-aikatalolla, kun varmasti ensimmäisen pelin tappiosta sisuuntunut Ploki saapuu jatkamaan neljännesvälieräsarjaa.

#5 Mia

 

Sunnuntai 28.1. NJ 2 - Kale 2/VK 0 - 3 (18-25,17-25, 24-26)

Tuplaviikonlopun toiseen peliin lähdimme totuttuun tapaan sekavissa merkeissä, kun pelaajat olivat jo hallissa eikä valmentajia taaskaan näkynyt missään. Tällä kertaa ei voinut syyttää navigointitaitoja, sillä Rauski ja Arska olivat jo käyneet edellisenä iltana katsastamassa pelipaikan. Tällä kertaa selityksenä oli auton käynnistysvaikeudet, ja valmennusjohto saapui paikalle näyttävästi taksilla.

Ensimmäinen erä lähti käytiin melko rauhallisesti ja jokseenkin unisissa merkeissä. Seinäjoen Omppuhotellin huoneisiin kantautunut karaoke oli tainnut valvottaa yhtä sun toistakin pelaajaa edellisenä yönä. Kokonaisuudessaan ensimmäinen erä oli melko tavanomaista peruspeliä ja herättelyä otteluun. Ensimmäisen erään loppuun Rauski teki yhden yleispelaajavaihdon, jolla haettiin lisää tehoja erän loppuun. Erä lopulta KaLelle melko selkeästi 25-18.

Toiseen erään lähdettiin aiemmasta erävoitosta huolimatta yhtä unisesti kuin ensimmäiseen. NJ 2 johti toista erää jo 6-2, kun Rauski päätti ottaa joukkueensa puhutteluun. Omassa tekemisessä oli paljon tarkentamista, ja palloja tipahteli molempien joukkueiden parkettiin tasaiseen tahtiin. Parempi tatsi tekemiseen löytyi kuitenkin nopeasti ja KaLe kipusi NJ 2 lähelle niin, että kotijoukkue otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 9-8. Syöttöpeliin saatiin lisää kovuutta, ja kun kotijoukkueeseen oli tarpeeksi etumatkaa tehtiin myös hakkurivaihto. Erä lopulta KaLelle melko selkeästi 25-17.

Kolmas erä oli pitkälti toisinto kahdesta aiemmasta. NJ 2 hallitsi erän alkua ja Rauski otti ensimmäisen ajan tilanteessa 4-7. Erän puoleenväliin edettiin NJ 2:n johdossa, mutta sitten mekin virkosimme lopulta pelaamaan ja taistelemaan tärkeän 3-0 voiton eteen. Pääsimme kotijoukkueen rinnalle tilanteeseen 17-17 ja ohi tilanteeseen 21-19, jolloin NJ 2 käytti toisen aikalisänsä. Kummasti tämäkin erä saatiin taas venymään, ja kaikennäköisten epämääräisyyksien jälkeen sinetöimme voiton viemällä kolmannen erän lukemin 26-24.

Viikonlopun kaksi voittoa olivat elintärkeitä lohkon kakkospaikan säilyttämisen kannalta. Lauantain pelistä jäi hieman hampaankoloon, mutta toisaalta painetilanteet ovat hyvää harjoitusta jatkoa varten. KaLe N2:lla on helmikuun puolessavälissä vielä yksi runkosarjapeli, joka ratkaisee lohkon kakkossijan ja sen myötä jatkopeleihin pääsevät joukkueet. Tervetuloa kannustamaan KaLe N2 jatkoon Linnainmaan koululla sunnuntaina 18.2.!

 

Lauantai 27.1. NJ4-Kale 2/VK 2 - 3 (25-21,18-25, 24-26, 25-27, 12-15)

Matkasimme Nurmoon pelaamaan kaksi peliä viikonlopun aikana. Lauantain pelissä oli vastassa NJ 4, jonka tiesimme tarjoavan meille kovan vastuksen. Matkalla ehdimme vielä spekuloida, olisivatko heidän kaikki kovimmat pelaajansa mukana kokoonpanossa.

Alkulämmittelyissä huomasimme, että meidän valmentajamme eivät olleet paikalla. No, siihen oli hyvä syy: he olivat menneet sille koululle, jossa meidän piti pelata seuraavana päivänä. Valkkumme kuittasivat tilanteen hyvin sanomalla, että he tarkistivat samalla tulevan pelipaikan olosuhteet.

Ensimmäisen erän järjestys meni näin: Jaana passasi ja Kira ja Piia olivat yleispelaajina. Tittis ahkeroi hakkurina, Saila ja Milla keskitorjujina. Ensimmäinen erä oli kuitenkin meiltä varovaista peliä ja teimme reippaasti syöttövirheitä. Niiden saatossa erä meni nurmolaisille 25 - 21.

Toiseen erään Rauski-valmentajamme teki muutaman hyvän vaihdon, joka muutti pelin suunnan. Kira vaihtoi yp:n paikalta passariksi ja Vilma tuli hyvin sisään yleispelaajaksi. Tämä herätti joukkueen ja taistelimme pelin tasatilanteeseen 1-1.

Kolmas erä jatkettiin samalla kokoonpanolla siitä, mihin olimme toisessa erässä jääneet. Rauski teki jälleen vaihtoja ja saimme erän tiukasti itsellemme lukemin 26-24.

Neljäs erä meni meiltä hyvin loppua lukuunottamatta. Olimme saaneet runsaasti eräpalloja ja suurin osa pelaajista oli jo miltei matkalla suihkuun. Kuitenkin Nurmon joukkueen numero #10 Julia Peura oli varmaan sisuuntunut tuomarin päätöksistä ja syötti pelin tasatilanteeseen. Sen jälkeen saimme uuden mahdollisuuden ratkaista ottelu, mutta emme pystyneet käyttämään sitä. Erä kotijoukkueelle 27 - 25 ja tilanteeksi muuttui 2-2.

Viides erä alkoi meidän hallinnassa, mutta Nurmo nosti itsensä peliin mukaan. Meillä oli viidennessä erässä jo eräpallo ja kotijoukkue alkoi hivuttautumaan pelottavan lähelle. Onneksi kuitenkin pidimme pintamme ja voitimme jännittävän ottelun 3-2.

Joukkueen junnu kiittää ja kuittaa!

#4 Ellen

 

Sunnuntai 21.1. KaLe 2/VK - Ylöjärven Ryhti 3-0 (25-17, 25-22, 25-19)

Ylöjärven Ryhtiä vastaan lähdettiin tuttuun tapaan hieman tiukahkon pelaajaringin voimin. KaLen puolella salissa pallotteli täsmällisesti seitsemän pelaajaa, mutta mihinkä sitä enempää tarvitsisikaan. Kira siirtyi liberon tontilta yleispelaajaksi ja Mia piti huolta liberon tontista. Alkulämmittelyjen ja lyöntien jälkeen kaikki rupesivat kurkkimaan kelloa - hetkinen tuomaria ei näy missään. Pienen selvittelyn jälkeen saadaankin tieto, että pelin alku viivästyy noin puolituntia sekaannuksen vuoksi. Noh saatiinpahan ylimääräinen kahvitauko.

Lopulta ensimmäinen erä saatiin alkuun molempien joukkueiden hieman kankeillessa ylipitkäksi venähtäneestä lämmittelystä. Teemana oli pitää tehokkaaksi todettu syöttö kovana ja puolustus asenteella. Strategia tehosi nuorehkoon vastustajaan ja saimme kurottua ensimmäisen erän kasaan turvallisin lukemin 25-17.

Toiseen erään voittavaa kokoonpanoa ei yllättävästi muutettu. Vastapuoli ryhtyi vähentämään omia virheitään ja löytämään lyöntikättään tarkemmin ja voimakkaammin. Pelin alkuun saimme hyvän kaulan vastajoukkueeseen, mutta valmentajien ja yleisön onneksi saimme tehtyä vielä erästä jännittävän omalla jäpityksellä, sekä pehmenneellä syötöllä. Molemmat puolet pääsivät käyttämään kaikki aikalisänsä ja erä saatiin juuri ja juuri pidettyä itsellä lukemin 25-22.

Kolmanteen erään lähdetiin tarkentamaan omaa pelaamista. Vastapuolen passari koetteli heti tätä tiukoilla syötöillään, jossa vastaanotollamme oli tekemistä. Alun tahmeilun jälkeen valmentajamme pääsi ottamaan aikalisän takaa-ajotilanteesta 2-7.  Tämän jälkeen omaa syöttöä saatiin tarkennetua ja muutaman hyvän syöttöputken jälkeen olimmekin jo miltei 10pisteen etumatkalla. Vastapuoli ei kuitenkaan aikonut antaa erää helpolla vaan tehokkaiden lyöntien ja oman sähläyksemme ansiosta valmentajamme olivat jo kaivamassa erän loppua kohden nitrojaan esiin. Saimme kuitenkin pidettyä pelin riittävän kasassa, että erä päättyi 25-19 meidän eduksemme.

Pelin päättyessä saimme ihailla takaisin saavutettua lohko 2. paikkaa ja siirtää keskittymisen ensiviikonlopun Nurmossa pelattavaan tuplaviikonloppuun.  Runkosarjan viimeinen pelimme Linnainmaalla on sunnuntaina 18.2. klo 13!

#9 Milla
 

Lauantai 13.1. Supi Volley - KaLe 2/VK 1-3 (22-25, 25-16, 20-25, 22-25)

Uusi vuosi, uudet kujeet! Tällä teemalla joukkueemme lähti valmistautumaan lauantaina pelattuun kotikylän kärkikamppailuun Supia vastaan. Joulun jälkeiset kinkunsulatustreenit siirrettiin yleensä tutuilta välipäiviltä uuden vuoden paremmalle puolelle ja peliä edeltäneellä viikolla salivuoroja vaihdeltiin (meistä riippumattomista syistä, mutta meidän onneksi) turvalliselta Linnainmaan koululta suureen ja mahtavaan Kauksun saliin. Myös pelipäivänä joukkueessamme puhalsivat uudet tuulet, kun valmennusjohdossa operoivat totuttuja Rauskia ja Arskaa tuoreemmat, mutta sitäkin vakuuttavammat Vilma ja uusi-vanha tuttavamme Tuulia. Se, mikä kauden aiemmasta hengestä ei ollut muuttunut mihinkään, oli jännitysmomenttia luova pelaajatilanteemme. Sitkeästi Saila oli kuitenkin pitämässä yllä kapeaa, mutta vahvaa penkkiämme.

Ensimmäisestä erästä alkaen joukkueemme peli-ilme oli varustettu onnistuneella latauksella; tiukalla keskittymisellä, uskolla omaan osaamiseemme ja peli-ilolla. Erä eteni tasaisella tahdilla molempien joukkueiden napsiessa vuorotellen näyttäviä pisteitä. Oma kova syöttöpelimme oli kuitenkin yksi ensimmäisen erän ja lopulta koko pelin ratkaisevista tekijöistä, sillä pystyimme sen avulla horjuttamaan Supin vahvaa hyökkäyspotentiaalia. Muun muassa Piian kädestä nähtiin useampia komeita ässäsyöttöjä, joita varmasti kertyi koko pelissä koko joukkueellemme melkoinen määrä. Vastaavasti taas oma vastaanottomme oli liberomme Mian johdolla alusta asti laadukasta ja myös puolustuspallot nousivat mukavasti peliin. Ensimmäinen erä meille 25-22.

Toisessa erässä Supi nosti ilmettään meidän taas hieman haparoidessa otteitamme. Murhaava syöttöpelimme pääsi hieman pehmenemään ja vastustaja pääsi rakentamaan omaa peliään haluamallaan tavalla. Supin taitavat hyökkääjät ohittivat torjuntamme ja puolustuksemme niin laidoista, kuin keskeltäkin. Lopulta erä siis ratkesi selkeästi Supin riemuksi 16-22.

Tästä ei joukkueemme kuitenkaan säikähtänyt, vaan kolmannessa erässä nostimme tasomme taas paremmille korkeuksille. Jaana viljeli passeja monipuolisesti ja varsinkin keskihyökkäyksiin löytyi pelin edetessä hyvä rytmi Millan ja Heinin hääriessä verkolla. Laidoista palloa taas paukuttivat Kippe ja Tittis hyvillä onnistumisprosenteilla. Varsinkin erän loppu oli tavoistamme poiketen vahva ja käänsimme lopulta tasatahtiin edenneen erän meille voitokkaasti 25-20. Yksi piste - välitavoitteemme - oli saavutettu ja nyt viimeistään päätimme laittaa kaiken osaamisemme kentälle.

Neljännessä ja lopulta viimeisessä erässä jatkoimme tehokasta syöttöpeliämme, hienoja puolustuksiamme ja kovia hyökkäyksiämme. Supi näytti pääsevän kuitenkin erän lopun lähestyessä niskan päälle omilla hyvillä suorituksillaan ja meinasi päästä meiltä karkuun. Olimme muutaman pisteen takaa-ajoasemassa, kun Tittis asteli syöttöruutuun. Kovalla syöttövuorolla ja koko joukkueen hienoilla pelinäytteillä käänsimme erän lopulta itsellemme ja nappasimme sarjakärjeltä täydet kolme pistettä neljännen erän päättyessä lukemiin 25-22.

Voitokas lauantai antoi meille sarjataulukkoa ajatellen tärkeitä pisteitä vahvistaen mahdollisuuksiamme lohkomme kakkospaikkaan. Pisteiden lisäksi pelipäivä tarjosi harvinaisenkin monilukuisen ja riehakkaan yleisön sekä jännittävän pelin, jota Tittiksen sanoja lainaten ”oli hauskaa pelata!” Toivottavasti lauantain kujeet jatkuvat samoina ensi viikonloppuna, kun kohtaamme kotisalissamme Linnainmaalla Ylöjärven Ryhdin. Kaikki kannustamaan meitä silloinkin ja huomioikaa, että ämpäristä saa tehtyä hyvän rummun!

 

Sunnuntai 17.12. KaLe 2/VK - LP Kangasala 3-0 (25-10, 25-17, 25-14)

Vuoden viimeinen kotipeli startattiin tuttuun tapaan Linnainmaan koululla kymmenen pelaajan voimin. Vastaan asettui lohkon häntäpäässä majaileva LP Kangasala. Hieman aikaisemmista kuusikoista poiketen normaalisti liberona hääräävä Kira oli laitettu yleispelaajaksi ja niin sanottu jokapaikan höylämme Mia takakentän kuningattareksi. Toisena yp:nä oli tuttuun tapaan Piia ja hakkurin paikalla aloitti Tittis. Passipelistä vastasi Noora, keskareina Heini ja Saila. Liekö edellisviikon kirvelevä tappio suivaannuttanut KaLen joukon, sillä ottelu lähti käyntiin kotijoukkueen selkeässä dominoinnissa. Monipuolinen ja nopeatempoinen passipeli piti tasaisesti kaikki hyökkääjät lämpiminä ja moneen hyökkäykseen päästiinkin melkein tyhjiltä lyömään. Uudesta positiostaan innostunut Kira moukutti vastustajan kenttään hyökkäyksiä kuin viimeistä päivää. Eipä kyllä muidenkaan hyökkäystehoissa valittamista ollut. Syöttöpuolella oli kalelaisilla alusta asti tekemisen meininki ja näillä eväillä ensimmäinen erä kotijoukkueelle 25-10.

Toiseen erään lähdettiin samalla kuusikolla ja peli jatkui KaLen hallinnassa. Erän aikana tehtiin muutamia vaihtoja ja vaihtopelaajat tulivat hyvin kentälle mukaan. Vaikka LP Kangasalan valmennusjohto yritti kaikkensa, jotta KaLen hyökkääjät saataisiin kuriin muun muassa huutelemalla etukäteen mahdollisia hyökkäyssuuntia, ei tämä hidastanut KaLen tehoja. Hatunnosto kuitenkin vastustajan valmennukselle, selkeästi oli KaLen pelityyli tiedossa :) Tästä huolimatta toisen erän voitto KaLelle numeroin 25-17.

Kolmanteen erään lähdettiin bingohuudahduksen saattelemana, sillä KaLen kovin joulufani oli nähnyt erityistä vaivaa katsojien viihdyttämiseksi ja kyhäillyt heille oheisohjelmaksi pelibingon. Myös todella maistuvaa pullaa, keksejä, pipareita, kahvia ja glögiä oli saatavilla syksyn suurimmalle katsojajoukolle. Pelillisesti kolmas erä ei niinkään alkanut KaLen hallinnassa, kun yhtäkkiä vastustaja johti erää jo 6-0. Taisi olla kalelaisilla joulutauko jo mielessä, kun jokainen vuorollaan kartutti kotijoukkueen virhesaldoa. Tämä myös aikaisemmista peleistä tuttu pieni herpaantuminen saatiin kuitenkin katkaistua ajoissa ja päästiin tosissaan pelaamaan viimeistä erää. Viimeinen erä ei sen suuremmin eronnut aikaisemmista, vahvalla syöttöpelillä saatiin vastustajan vastaanotto rikottua, jonka jälkeen torjunnalla tai viimeistään omilla hyökkäyksillä ohjailtiin loput pallot takaisin vastustajan kenttään. Kolmas ja viimeinen erä kotijoukkueelle 25-14.

Tällä voitolla KaLe nousi takaisin lohkon kakkospaikalle joulutauolle siirryttäessä ja seuraavan kerran ryhmä nähdään tositoimissa Kaukajärven Vapaa-aikatalolla lauantaina 13.1.2018. Siellä KaLe kohtaa lohkon kärkipaikkaa pitävän Supi-Volleyn, jota vastaan varmasti saadaan mielenkiitoinen paikalliskamppailu. Tulkaahan sankoin joukoin paikalle pojat ja tytöt!

 

Sunnuntai 10.12. Kurikan Ryhti - KaLe 2/VK 3-0 (25-19, 25-22, 25-19)

Synkkänä ja harmaana sunnuntaipäivänä KaLen naiset pakkautuivat autoihin ja suuntasivat Pohjanmaan Kurikkaan. Kurikan Ryhdin kotikenttä tiedettiin haastavaksi, sillä peliä seuraisi mitä todennäköisimmin yli sata silmäparia eikä moiseen yleisöryntäykseen ole Tampereen suunnalla totuttu. Suurilukuisen ja äänekkään kotiyleisön lisäksi pelin panoksena oli lohkon kakkossija, sillä pelissä kohtasivat lohkokakkonen ja -kolmonen. Alkaisi sitä vähemmästäkin puntti tutista.

Suuren maailman tyyliin Kurikan monnarilla vedettiin pelaajaesittelyt ennen kuin päästiin kentälle tositoimiin. Ensimmäisen erän alku oli hermostunutta peliä puolin ja toisin. Niin Kalen kuin Kurikankin naiset syöttelivät palloa kilpaa yli ja verkkoon. Hyökkäyspeli yskähteli pahasti etenkin Kalella, kun jokainen vuorollaan takoi palloa Kurikan ulottuvaan torjuntaan, verkkoon tai yli rajojen. Kurikka sai pidettyä oman pelinsä paremmin kasassa ja vei erän nimiinsä Kalen naisten neljän pisteen loppukiristä huolimatta.

Toiseen erään Kurikan syötöt pahenivat ja Kalen naisten vastaanotto oli alkuun vaikeuksissa. Muutamia painavia ässäsyöttöjä myöhemmin pääsimme peliin mukaan, vaikka pallo tuntui edelleen polttelevan liikaa kenttäpuoliskollamme. Kuvaavin hetki toisessa erässä lienee Kalen naisten väärä pelijärjestys erän puolivälissä. Pää ei näköjään tänään ollut ihan täysillä mukana tekemisessä tänään! Toista erää tahkottiin tasatahtiin kalkkiviivoille asti, mutta Kurikka vei erän 25-22.

Pitkän munkkikahvierätauon jälkeen Kalen naiset palasivat kentälle sisuuntuneina. Alkuerä oli Kalen näytöstä ja parhaimmillaan johto oli jo 6-1 hienon syöttöpelin ja makeiden torjuntojen jäljiltä. Kurikka kuitenkin havahtui mukaan peliin tyrmäävän alun jälkeen ja kiri takaisin Kalen naisten rinnalle. Koko pelin ajan Kalen peliä vaivannut tahmeus ja omat virheet palasivat kentälle, ja vain ajoittain saimme oman pelimme toimimaan toivotulla tavalla. Kurikka puolestaan jatkoi omaa tasaisen varmaa tekemistään. Se riitti viemään myös kolmannen erän Kurikan nimiin.

Vastustajalle on annettava tunnustusta - Kurikka pelasi koko pelin ajan tasaisen hyvin. Etenkin Kurikan painavat syötöt ja muurimainen torjunta saivat Kalen naiset turhan aseettomiksi oman syöttöpelin ja hyökkäyssaldon jäädessä vaatimattomaksi. Ansaitusti Kurikka vei ottelun 3-0 mutta Kalen naiset avittivat tätä huomattavasti lukuisilla omilla virheillään.

Ensi viikolla sitten paremmin! Sunnuntaina 17.12. KaLe kohtaa LP Kangasalan Linnainmaan koululla. Pelissä on luvassa varsinainen jouluspesiaali, jota ei kannata missata.

 

Lauantai 25.11. KaLe 2/VK - Nurmon Jymy 2/TR 3-0 (25- 16, 25-10, 25-16)

Marraskuun viimeiseen peliin KaLen kotikentälle Linnainmaalle vastustajaksi asteli
Nurmon Jymy 2. Heti alkulämmittelystä alkaen fiilis ja energiat olivat kohdillaan,
mikä saattoikin olla jo malttamatonta odotusta illan pikkujouluista. Asiat kuitenkin
tärkeysjärjestykseen, joten ensin täysi keskittyminen peliin, sitten vasta hupi.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue nautiskeli pelistä omilla onnistumisillaan, joita
olivat erityisesti vastaanotto, monipuolinen hyökkäyspeli, sekä passari Jaanan
jäätävän hieno syöttöputki. Vastustaja ei juuri päässyt taikojaan tekemään, kun
KaLen naiset takoivat pisteitä toisensa perään, ja pitivät pään kylmänä.

Toisessa erässä KaLe jatkoi samoilla sävelillä, mutta tällä kertaa syöttötontilla
ässäputkesta vastasi tiimin toinen passari Noora R. Vastustaja pääsi myös iskemään
omalla hyökkäyspelillään, varsinkin kovia laitahyökkäyksiä Nurmon joukkueesta
tarjoili pelaaja nro 1. Toisessa ja kolmannessa erässä kotijoukkueen pelissä tapahtui
pienen pieniä notkahduksia, varsinkin kolmannessa erässä vastustaja onnistui
hetkeksi horjuttamaan KaLen omaa peliä. Näistä kuitenkin onnistuttiin hienosti
nousemaan ja omat virheet paikkaamaan lopulta komeaan 3-0 otteluvoittoon.

Kotijoukkue onnistui tänä lauantaina hienosti pitämään päät viileänä ja lyöntikädet
sekä vastaanottokintut lämpiminä. Hyvän vastaanottopelin ansiosta passarit
pääsivät pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä, jolloin pelaajat pääsivät
nautiskelemaan 1 vastaan 1 tilanteista verkolla. Erityismaininnat tästä pelistä: tiimin
hieno yhteispeli, Vilma Karhun tehokas työ sekä verkolla että takakentällä,
passareiden loistavan hienot syöttöputket ja monipuolinen hyökkäyspeli niin, että
jokainen verkkopelaaja sai onnistumisia osaltaan, sekä toimiva vastaanotto.
Valmentaja Rauski teki myös fiksuja pelaajavaihtoja, ja nyt oli hyvin siihen myös
vaihtoehtoja, sillä pelaajia oli paikalla kokonaiset 11 kpl!

Pelistä mielissään pelaajat alkoivat suunnata ajatuksia illan pikkujouluihin, mutta
ensin laulettiin syntymäpäiväoodi meidän toiselle passarille, Noora R:lle
mokkapalakakun kera. Onnea Noora!

Seuraava peli pelataan vieraspelinä Kurikassa sunnuntaina 10.12. klo 13 alkaen.
Tulkaahan kannustamaan! Siis meitä.

#8 Noora

 

Keskiviikko 22.11. LakoN2 - KaLe 2/VK 0-3 (7-25, 17-25, 20-25)

Tällä kertaa Kalen autot starttasi kohti Lamminpään koulua keskiviikkoiltana. Mukaan lähti useampi pelaaja, mutta muutama luovutti jo ennen peliä ja istui kuumeisena kannattamassa joukkuetta vaihtopenkillä. Pelaajia oli kuitenkin sairastumisista huolimatta jopa yhdeksän paikalla, joten valmentajalle jäi varaa arpoa pelipaikkoja mielensä mukaan.

Sunnuntain pelistä jäi joukkueelle ”vähän” hampaan koloon, joten uusi näytön paikka tuli tarpeeseen. Heti ensimmäisestä pallosta lähtien huomasi, että kotiläksyt oli tehty ja peli oli rauhallista ja päättäväistä jokaisella osa-alueella. Zofia hankki jäätäviä puolustuksia kentän pinnasta ja lisäsi joukkueen peli-intoa entisestään. Vastaanotto toimi ja Jaanan oli helppo pyörittää peliä mielensä mukaan. Ja kyllä muuten oli komeita passeja! Jaana jatkoi myös mallikkaita otteitaan syöttöruudussa ja taisi pommittaa jopa 12 pisteen putken. ”Ihan ok syöttöjä” sanoi muuan kakkosvalkku. Erä meille 7-25.

Toinen erä lähti hieman yskähdellen käyntiin ja Rauski joutui turvautumaan aikalisään, että sai koottua rivit takaisin kasaan. Tilanne ei kuitenkaan näyttänyt missään vaiheessa kalemaisesti ajateltuna pahalta, vaan homma oli jälleen täydessä hallinnassa. Tällä kertaa toinen passarimme Noora pääsi näyttämään kyntensä ja täytyy sanoa, että kyllä meidän passarit osaa. Erä meille 17-25.

Kolmannessa erässä nähtiin aivan uusi pelaaja meidän kenttäpuolella. Tai uusi ja uusi. Täysillä kentän reunalla mukana ollut Vilma, joka alkaa pikkuhiljaa kuntoutua alkukauden loukkaantumisesta ja pääsi kentälle. Ja kyllä huomasi, että pelihaluja löytyy. Vilma takoikin palloa mallikkaasti kenttään Nooran passeista. Lako paransi myös peliään kaiken aikaa ja kolmannessa erässä nähtiin hienoja taistelupalloja puolin ja toisin. Pidimme kuitenkin pakan kasassa, eikä perinteistä kovin pahaa notkahdusta tullut. Erä meille 20-25.

Pelin jälkeen fiilikset oli kuumeiset mutta hyvät! Joukkue oli selkeästi palaamassa takaisin ruotuun. Ja mikä parasta, joukkueen keski-ikä nousi, sillä junnumme Ellen täytti 17 vuotta!

Seuraava kotipeli Linnainmaalla 25.11. klo 13. Tervetuloa!
Ps. Tontut kertoi, että viimeisessä kotipelissä 17.12. paikalla saattaa olla jotain ohjelmaa :)

 

Sunnuntai 19.11. KaLe 2/VK - Nurmon Jymy 4 2-3 (25-21, 25-23, 21-25, 6-25, 11-15)

KaLe lähti otteluun erikoisesta tilanteesta, sillä kokoonpanoon oli saatu kaivettua 11
pelikykyistä pelaajaa ja määrä olikin kauden ennätys. Tämä tarjosi valmennuskaksikolle
täysin uuden tilanteen ja mahdollisuuden arpoa pelipaikkoja aivan uudella volyymillä.
Tähän tilaisuuteen tartuttiinkin innolla ja jokaisessa erässä nähtiin tyystin erilaiset kuusikot.
Pelissä esittäytyi myös joukkueen uusi(vanha) pelaaja KT Saila Suoranta, joka palasi
Skotlannin työkomennukselta suoraan pelikentälle. Tuttuun tapaan vanha konsepti toimi
edelleen: mitä vähemmän treeneissä, sitä parempi peleissä.

Ensimmäisessä erässä liberonakin hääräävä Mia Nurmiranta nakutti nelospaikalta
tehokkaasti hyökkäyksiä vastustajan kenttään ja samoin hakkuri Noora Heikkilä onnistui
tontillaan hienosti. Toisessa erässä Passari Verkkosaaren syötöt tuottivat tuttuun tapaan
vastustajalle päänvaivaa ja hänen syöttövuorollaan KaLe pääsi ottamaan hieman
etumatkaa vastustajaan nähden. Erä eteni KaLen komennossa, mutta loppumetreillä
Nurmo kiri eron kiinni ja nousi taistelemaan erän voitosta. Erään hienosti sisään tulleen
Zofia Koskon ratkaisut erän loppuhetkillä käänsivät erän kuitenkin kotijoukkueelle.
Kahdessa ensimmäisessä erässä Nurmon Jymy haki vielä pelirytmiään ja lisäksi avitti
KaLen peliä lukuisilla syöttövirheillään. Kotijoukkue onnistui pitämään peruspelinsä
riittävässä paketissa, josta palkintona 2-0 johto.

Kolmannessa erässä vastaan asteli sisuuntunut vierasjoukkue, joka otti jo erän
alkumetreiltä kuskin paikan ja piti sen tiiviisti erän loppuun saakka. Nurmo tehosti
syöttöään merkittävästi ja tästä syystä KaLen vastaanotto joutui vaikeuksiin eikä näin ollen
saatu riittäviä hyökkäystehoja. Kotijoukkue nousi erän lopussa vielä taisteluun hyvällä peli-
ilmeellä, mutta myöhäinen loppukiri ei enää riittänyt kuin loppunumeroiden kaunisteluun.

Neljännen erän eräpisteet 6-25 kertovat kaiken oleellisen kyseisestä erästä, se meni
suvereenisti yhteen maaliin. Nurmon Jymy syötti KaLen vastaanoton rikki ja passari Jaana
joutui kirmaamaan kenttää ympäri lähes täyden maratonin verran. Erästä löytyi kuitenkin
myös positiivista, Jaana sai kunnon kohotusta ja Nurmo hyvän syöttötreenin.
Kolmannessa ja neljännessä erässä Nurmon Jymyn liigassa pelaavat yleispelaajat Sofia
Havila ja Roosa Rajala paukuttivat palloa näyttävästi lattiaan eikä KaLe löytänyt lääkkeitä
näiden pelaajien hyviin tehoihin. Erityisesti Havila, joka sai suurimman osan Nurmon
passeista, hyökkäsi tehokkaasti KaLen torjunnan päältä näyttäviä lyöntejä parkettiin ja
sytytti myös muun joukkueen erinomaisilla otteillaan.

Viidennessä erässä KaLe nousi edellisen erän mahalaskun jälkeen taistelemaan ottelun
voitosta ja peli paranikin selvästi, mutta ei riittävästi ja Nurmo vei pitkällä kaavalla pelatun
ottelun 2-3.

Seuraava kotiottelu Linnainmaalla la 25.11. klo 13. Tervetuloa!

 

Lauantai 4.11. Ylöjärven Ryhti - KaLe 2/VK 0-3 (23-25, 17-25, 11-25)

Aiemmista peleistä poiketen pelipäivä sattui tällä viikolla lauantaille ja kahdeksan iloista pelaajaa saapui hyvissä ajoin Ylöjärven urheilutalolle. Lämmittelyn edetessä kävi tosin ilmi että ainoastaan kuusi pelaajaa oli täysin pelikuntoisia. Valmentajilla oli edessä siis pelipaikkojen arvonta kun mukana oli kaksi liberoa, kaksi passaria, yksi yleispelaaja ja yksi hakkuri.

Ensimmäiseen erään lähdettiin seuraavalla järjestyksellä: Jaana passariksi, Kira ja Tittis yypeet, Mia ja Noora R keskitorjujiksi ja Ellen hakkuriksi. Puolet pääsi siis pelaamaan omalla paikalla ja puolet sai näyttää taitojaan uusilla pelipaikoilla. Peli lähti rullaamaan hyvin ja muutama hyvä keskihyökkäyskin saatiin aikaan vaikka "oikeita" keskitorjujia ei tässä pelissä mukana ollutkaan. KaLen naiset oli jo hyvässä johdossa kunnes vastustajalle tuli syöttövuoroon Jerina Mattsson, jonka syöttöjä ei meinattu millään saada peliin. Jerinan syöttövuoron jälkeen Ryhti johti peliä muutamalla pisteellä. Loppuerä oli tasaista vääntöä ja erä olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta Rauskilla oli salainen ase Noora H, joka tuli vaihdosta syöttämään ja syöttikin hienosti KaLen ensimmäisen erän voittoon.

Toiseen erään lähdettiin samalla kuusikolla, koska vanha viisaus on ettei voittavaa kuusikkoa kannata vaihtaa. Ei sillä että vaihtopenkillä olisi ollut ketään ketä vaihtaa. Toisessa erässä peli oli selvästi vapautuneempaa ja voittonumerot hieman selvemmät.

Viimeinen erä samalla kuusikolla (yllätys) ja edelleen todella hyvällä asenteella. Ryhti teki paljon omia virheitä ja KaLelle puhdas 3-0 voitto ja tärkeät kolme sarjapistettä.

Ja seuraavaksi lempiaiheeseeni eli kehumiseen. Jaana pelasi loistavasti passarina ja sai muutaman erinomaisen syöttöputken, Tittis pelasi tasaisen varmasti yypeenä ja sai lisäksi muutaman mainion torjunnan, Kira otti toisen yypeen paikan hienosti haltuun ja veti ensimmäisessä erässä aivan älyttömän syöttöputken, Ellen pelasi hakkurina todella hyvin ja veti hienoja hyökkäyksiä kenttään ja muutaman hienon puolustuksen myös, Noora R pelasi keskarina superhyvin ja liberon puuttuessa sai pelata myös takakentän ja selvisi siitäkin erittäin mallikkaasti, Noora H tuli vaihdosta syöttämään ja syötti sellaisia pommeja ettei Ryhdin pelaajilla ollut mitään mahdollisuuksia saada niitä ylös, Vilma oli nimellisesti Liberona ja vaikka ei käynyt kentällä niin kannustaminen oli ensiluokkaista, Rauski ja Ari otti aikalisät oikeissa paikoissa ja antoi hyviä neuvoja taukojen aikana, ja allekirjoittanut otti yhden todella hienon torjuntapisteen (ja ehkä muutaman hyökkäyspisteen, mutta päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin torjunta, koska olihan se nyt hieno).

Pelit jatkuu parin viikon päästä kotiottelulla jolloin vastaan tulee Nurmon Jymy 4.

#5 Mia, oikeesti libero, tänään keskitorjuja, ensviikolla varmaan passari ;)

 

Sunnuntai 22.10. KaLe 2/VK - Supi Volley 2-3 (21-25,25-22,17-25,25-21,13-15)

Kauden toiseen kotipeliin verkon toiselle puolelle asteli jo harjoituspelistäkin tuttu Supi Volley. Tampereen derbystä tiedettiin tulevan tiukka ja tasainen, missä yhtäkään pistettä ei ilmaiseksi vastustajalle luovuteta.

Ensimmäiseen erään lähdettiin jo melko tutuksi muodostuneella kuusikolla. Uusia pelaajiakin tosin rosteriin olimme saaneet lisää, kun verkon kauhu Heini Järventausta liittyi suureen (nyt jopa kolmen pelaajan!) keskitorjujarinkiimme kaapittamaan vastustajan hyökkäyksiä. Ensimmäinen erä tuntui meiltä lähtevän käyntiin hieman jähmeästi, liekö kylmä ja kostea ilma kangistaneen pelaajia. Supilla oli muutaman pisteen etumatka koko erän ajan, vaikka lyhyitä pisteputkia tehtiin puolin ja toisin. Supi kuitenkin puristi ensimmäisestä erästä melko helposti voiton pistein 25-21.

Toiseen erään valmentajavelhot Rauski ja Ari päättivätkin sekoittaa pakkaa ihan urakalla ja pistivät liberomme Kiran passarin hommiin, yleispelaajan paikalta Mian liberoksi ja penkiltä ensimmäiseen erään hienosti sisään tulleen Zofian yleispelaajan paikalle. Pelaajavaihdokset tuottivat tulosta ja Kalen naiset aloittivat pelin ihan uudella ilmeellä. Aloimme napsimaan torjuntoja ja puolustuksia, muistettiin auttaa kaveria ja mikä tärkeintä, oma syöttö pidettiin pahana. Toinen erä meille 25-22 ja peli tasan 1-1.

Kolmanteen erään lähdettiin samalla kokoonpanolla kuin toiseen. Tämäkin erä lähti tasaisissa merkeissä käyntiin, mutta erän keskivaiheilla meille tuli jokin lukko peliin; syötöt eivät nousseet toivotulla tavalla, eikä verkoltakaan löytynyt oikein pallolle tappajaa. Supi teki 12 peräkkäistä pistettä ja vei näin ollen erän selkeästi 25-17.

Neljänteen erään lähdimme edellisestä erästä suivaantuneina ja päätimme että tänään napataan ainakin se yksi sarjapiste! Erä aloitettiin niin tutuksi muodostuneella pari pistettä sulle, pari mulle -tahdilla. Supi sai revittyä erän keskivaiheilla hyvillä syötöillä ja hyökkäyksillä eroa, mutta niin vain aloittimme jo edelliskausilta tutuksi tulleen Kalemaisen nousun kohti erävoittoa. Muutama perättäinen hyökkäysvirhe Supille ja voitiinkin lähteä keskittymään viidenteen erään. Erä siis meille 25-21.

Ennen viimeistä erää valmentajat muistuttelivat, että lähdetään heti erän alusta asti pelaamaan eikä päästetä Supia karkumatkalle, koska erä pelataan vain 15 pisteeseen asti. Erä oli tasaista vääntöä ja molemmin puolin väläyteltiin hienoja hyökkäyksiä ja tuuletuksia. Supi kuitenkin vei hienon maratonottelun viidennen erän 15-13 ja koko ottelun 3-2.

Meidän ei kuitenkaan ole syytä painaa päätä pensaaseen, muutama peippi tai puolustus jos olisi saatu kaivettua peliin, niin tulos olisi ollut varmasti toinen. Reeneissä tahkoaminen alkaa tuottaa toivottua tulosta ja jos harjoituspelin perusteella olisi tämä peli ratkottu niin meillä ei olisi pitänyt olla mitään saumaa. Kale N2 on edelleen hienosti lohkokakkosena, vaikka meitä on pelkäksi hupijoukkueeksikin epäilty!

Nyt saammekin pienen hengähdystauon ja seuraavan kerran Kalelaiset nähdään tositoimissa vasta 4.11. Ylöjärvellä ja 5.11. taas Linnainmaalla kun vastaan asettuu Nurmon Jymy.

 

Sunnuntai 15.10. LP Kangasala - KaLe 2/VK 0-3 (14-25, 12-25, 17-25)

Kauden toiseen sarjaotteluun KaLe joutui lähtemään hieman suppeammalla pelaajarosterilla Kangasalan vieraaksi. Seitsemällä pelaajalla peliin lähtenyt KaLe päätti ottaa riskin ja pelasi ottelun liberolla, joten loukkaantumisiin ei tässä ottelussa ollut varaa. Kalen naiset ovat perinteisesti erikoistuneet lukuisiin urheiluvammoihin, joten valmentajalla oli ottelun ajan sormet ristissä, että tästä ottelusta selvittäisiin ehjin nahoin. Valmentaja oli pelaajamäärästä kuitenkin mielissään, sillä se helpotti hänen työtään huomattavasti.

Ottelu alkoi vakuuttavasti passari Jaana Verkkosaaren syöttövuorolla ja KaLe nappasi nopeasti kuskin paikan kotijoukkueen vastaanoton yskähdeltyä pahasti. Erän alussa vaikeuksia tuotti eniten uusien pelihuutojen muistaminen ja Verkkosaaren syöttöputki
tarjosi niiden harjoitteluun oivan tilaisuuden. Ensimmäinen erä eteni vieraiden komennossa
vaikkakin erän puolen välin tietämillä KaLen naisten otteet alkoivat hieman herpaantua
hyvän alun jälkeen ja osallistuimme kiitettävästi myös vastustajan pistetilin kartuttamiseen.
Lopussa kokemus riitti erän hoitamiseen vieraille.

Toinen erä eteni ensimmäisen erän tapaan KaLen määrätessä tahtia. Joukkueen juniori Ellen Kirkkomäki nakutti 2-paikalta hyökkäyksiä tehokkaasti Kangasalan kenttään ja passari Verkkosaaren ja keskitorjuja Milla Väänäsen yhteispeli alkoi löytämään paikkaansa.

Kolmannen erän alku tuli KaLen joukkueelle selvästi yllätyksenä, sillä havahduimme mukaan erään vasta vastustajan ollessa jo 10 pisteessä. Tästä alkoikin kalemainen kiri, jota yleispelaaja Mia Nurmirannan loistavat puolustukset ja ottelussa kapteenina toimineen
Tittamari Tervon tehokkaat nelospaikan hyökkäykset siivittävät. KaLen ryhtiliike riitti erän
ja ottelun voittoon.

Pelin taso ei noussut missään ottelun vaiheessa päätä huimaavaksi eikä peli näin ollen
kohonnut klassikoiden joukkoon. Valmentajan kommenttien mukaan pelistä ei jäänyt juuri
jälkipolville kerrottavaa. Valmentaja Timo Rauhanen olikin jo karkaamassa salista kesken toisen erän, kun KaLen peli ei sujunut aivan oppikirjan mukaan eikä hän halunnut tulla
yhdistetyksi tähän joukkueeseen. Runsaslukuisen yleisön kommenttien mukaan peli oli kuitenkin ”viihdyttävää”, laadusta kukaan ei kuitenkaan maininnut mitään. Joukkueen innokas 3-vuotias fani totesi pelin näyttäneen ”HYVÄLTÄ”, mutta pelaajien kaatuminen kentällä herätti huolta, koska pelaajien vanhempia ei ollut paikalla. Ottelun 0-3 tulos lämmitti kuitenkin mieltä ja tästä on hyvä jatkaa kohti uutta treeniviikkoa ja viikonlopun kärkikamppailua Supia vastaan!

Seuraava kotipeli Linnainmaalla sunnuntaina 22.10. klo 13. Tervetuloa!

 

Sunnuntai 8.10. KaLe 2/VK - Kurikka 3-1 (24-26,25-23,25-20,28-26)

Kausi saatiin käyntiin Linnanmaan koululla jännittävissä merkeissä, kun ensimmäiseksi vastustajaksi asettui Kurikan Ryhti. Joukkueemme pelaa eri kokoonpanolla kuin viime vuonna ja kentällä näkyi vielä se, että vieruskavereiden kanssa ei ole montaa harjoitusta tai peliä takana.

Etenkin ensimmäisessä erässä näkyi alkukankeus ja oma peli oli melko sekavaa, mutta ottelu oli nousujohteinen ja yhteinen sävel löytyi lopulta. Vastaanotto ja puolustus toimivat jo huomattavasti paremmin kuin harjoitusotteluissa. Puolustuksen onnistumista tuki myös hyvin onnistunut torjuntapeli, mikä toi suoria pisteitä mutta myös tärkeitä vaimennuksia. Tärkeää voiton kannalta oli myös vahva syöttö, jolla saatiin useita suoria pisteitä. Hyökkäyspeli vaatii vielä hiomista, mutta tälläkin osa-alueella nähtiin hyviä onnistumisia. Hyökkäyspelin ailahteleminen liittyy vielä siihen, että pelikaverit ovat uusia, mutta kunhan kommunikaatiota kentällä saadaan lisättyä ja luotto toisen tekemiseen lujittuu, saadaan tämäkin varmasti kuntoon.

Saimme käännettyä tiukat tilanteet itsellemme ja aloituspeli olikin hyvää harjoitusta myös henkisellä puolella sekä pelaajille että valmennusjohdolle. Kyseessä oli siis melko perinteinen kauden ensimmäinen peli, jossa alussa näkyi jännittäminen ja puristaminen mutta joka kääntyi lopulta hyväksi yhteishengeksi ja loppuun asti yrittämiseksi. Kantti kesti ja veimme tiukan ottelun lukemin 3-1.