12.2.2023 KaLe - Nurmon Jymy

OTTELURAPORTIN TARJOAVAT:

KaLe:n kausi päättyi ennenaikaisesti – Nurmon Jymy vei pisteet

Kalevan Lentopallo oli ajautunut 2-sarjassa tilanteeseen, jossa pääsy pudotuspeleihin ja 16 parhaan joukkoon ei ollut enää omissa käsissä. Päätöskierrokselta pisteitä piti kertyä enemmän kuin Supi-Volleylle, mutta lähtökohdat puhuivat KaLe:n pudotuspelipaikkaa vastaan: keltapaidat saivat vastaansa lohkon kärkijoukkue Nurmon Jymyn ja Supi-Volley puolestaan kohtasi vain yhden erän voittaneen Vaasan Kiiston. Ottelun panos tai oikeammin sen puute selvisi jo ennen aloitusvihellystä Supi-Volleyn kaadettua Kiiston 3-0.

Liekö lähtökohdilla ollut osuutta asiaan, mutta Jymy juotti alussa KaLe:lle myrkkyä karkaamalla 7-0-johtoon. Pinja Siekkeli aloitteli emäntien kiriä, mutta kolmea pistettä lähemmäs KaLe ei pystynyt nousemaan. Virheputki avauserän puolivälissä antoi Jymylle viimeisetkin voiton avaimet käteen ja vaikka Siekkeli ja Jutta Majuri iskivät loppua kohden mukavasti pisteitä, erä päättyi selkeähköön Jymyn voittoon.

Toiseen erään KaLe sai erinomaisen alun ja johti pääasiassa Siekkelin pisteiden ansiosta 12-5. Helmi Kuusisto piti pisteillään johdon vielä hetken seitsemässä pisteessä, kunnes alkoi Jymyn hurja nousu. 2-sarjan kärkipassareihin kuuluva Veda Mansikkaviita pyöritti KaLe:n solmuun ja vieraat siirtyivät johtoon tilanteessa 18-17. Erän lopussa KaLe:lle sattui muutama virhe ja Jymy karkasi lopulta erän voittoon.

Kolmas erä eteni pitkään tasaisena, joskin Jymyn niukassa johdossa. Pinja Lepola ja Essi Kokemäki nostivat KaLe:n tasoihin 13-13 ja kävipä kotijoukkue johdossakin tilanteen ollessa 18-17. Erän lopussa Jymy oli kuitenkin vahvempi ja päätti KaLe:n kauden valitettavan aikaisin.

Lopputulos kirjattiin KaLe:n tappioksi 0-3 (19-25, 21-25, 21-25). Siekkeli oli pistepörssin ylivoimainen ykkönen peräti 20 merkinnällä, Kuusisto teki viisi ja Majuri sekä Aurora Kuusisto tekivät neljä pistettä naista kohden. Jymyn tehokkain oli 10 pisteellä Hetafiia Lähde.

KaLe pelasi hienon kauden, ja voitti alkulohkon syyskaudella. Keväälläkin pisteitä kertyi mukavasti, mutta armottomassa sarjajärjestelmässä neljän joukkueen lohkosta kaksi parasta eteni neljännesvälieriin. Muiden kohtalona on kesäloman alkaminen ennen helmikuun puoliväliä. Osan joukkueesta pelit jatkuvat vielä A-tyttöjen sarjassa huhtikuussa.

KaLe:n joukkue kiittää lämpimästi kaikkia pelaajia, taustatoimijoita, yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia. Ilman teitä tämäkään kausi ei olisi ollut mahdollinen! Tästä jatketaan kohti tulevaisuutta ja uusia mahdollisuuksia.