20.11.2022 KaLe - LP Kangasala/EH

OTTELURAPORTIN TARJOAVAT:

KaLe varmisti kotivoitolla paikan ylemmässä jatkosarjassa

Kalevan Lentopallon 2-sarjajoukkueella oli sunnuntaina mahdollisuus varmistaa lohkossaan vähintään kolmas sija, mikä oikeuttaa paikkaan kevään ylemmässä jatkosarjassa. Vastassa Kaukajärvellä oli LP Kangasala, jonka KaLe oli voittanut ensimmäisellä kierroksella vieraskentällä.

Ottelu alkoi tasaisena ja vielä tilanteessa 8-8 voimasuhteet olivat arvoitus. KaLe:n Pinja Siekkeli ja uusi vahvistus Julia Niemi auttoivat kotijoukkuetta nousemaan erän puolivälin koittaessa johtoon ja piste-ero venähti lopulta melko suureksi. Laajalla rintamalla pisteitä tehnyt KaLe vei avauserän nimiinsä lopulta 25-13.

Toisen erän alku oli Siekkelin ja Niemen ilotulitusta ja Kangasala turvautui aikalisään tilanteessa 10-2. Pelin suunta ei siitä muuttunut, vaan KaLe pelasi erinomaisesti eikä antanut vastustajalle ylimääräisiä pisteitä. Koko pelaava kuusikko pääsi erässä onnistumisten makuun eikä vierasjoukkueella ollut mitään saumaan taistella erän voitosta. Loppulukemat 25-10 kertovat kaiken oleellisen.

Kolmanteen erään Kangasala piristyi selvästi. Erä eteni puoliväliin saakka suhteellisen tasaisena, kunnes Helmi Kuusisto nakutti nopeaan tahtiin kolme pistettä ja KaLe karkasi jo 19-12-johtoon. Ottelu näytti jo ratkenneen kotijoukkueen johtaessa 22-13, mutta lentopallopeli päättyy vasta viimeiseen vihellykseen. Kangasala aloitti hurjan nousun, eikä KaLe:lta tahtonut onnistua mikään. Ottelupallotilanteeseen KaLe pääsi johdettuaan 24-20, mutta Kangasala selvitti kolme ensimmäistä katkaisun paikkaa. Aikalisän jälkeen Minka Laakso päätti ottelun tamperelaisille.

KaLe varmisti 3-0 (25-13, 25-10, 25-23) –voitolla paikkansa kolmen parhaan joukossa ja samalla ylemmässä jatkosarjassa. Pisteitä kotijoukkue teki varsin tasaisesti, eniten keräsivät Siekkeli (11), Niemi (9) ja Kuusisto (8). Kangasalan tehopörssin ykkönen oli viidellä pisteellä Sanna Hietaranta.

KaLe:n naisten kausi jatkuu kotiottelulla tulevana sunnuntaina. Kaukajärvellä klo 15:00 alkavan taiston toinen osapuoli on Vesilahden Visa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Vesilahdella päättyi KaLe:n voittoon.