26.11.2022 2. pooliturnaus

A-tytöille niukka kakkossija kotiturnauksesta

A-tyttöjen SM-sarja jatkui Kalevan Lentopallon osalta Linnainmaan koululla pelatussa E-pooliturnauksessa. Vieraakseen KaLe sai Espoo Lentiksen, Loimaan Jankon ja Kausalan Yrityksen.

Päivän ensimmäisessä ottelussa KaLe sai vastaansa Loimaan Jankon. Ottelun alku oli äärimmäisen tasainen, mutta ensimmäisen erän puolivälissä kotijoukkue meni menojaan Meri Ojasen ja Sofia Scapacinon johdolla. Jankko nousi vielä iskuetäisyydelle kaventaen tilanteeksi 17-18, mutta Scapacino ja Jutta Majuri johdattivat KaLe:n selkeään erävoittoon.

Kale aloitti toisen erän pirteästi ja johti jo 7-2, mutta Jankko kiri tasoihin tilanteessa 11-11. KaLe nykäisi johdon uudelleen muutaman pisteen suuruiseksi, eikä se luopunut asemastaan erän lopun lähestyessä. Majuri ja Wilma Kulonpää tekivät tärkeitä pisteitä, ja ottelu päättyi KaLe:n komeaan 2-0 (25-17, 25-22) –voittoon.

Toisessa ottelussa Espoo Lentistä vastaan KaLe oli helisemässä muutaman pallon ajan alussa, mutta ensimmäisen erän saavuttaessa puolimatkan krouvin oli kotijoukkue karannut johtoon Viivi Kankaanpään pisteillä. Erän loppupuolisko oli KaLe:lta vahvaa tekemistä ja tuotti selkeän erävoiton.

Toinen erä oli tamperelaisten täydellinen näytös. Laajalla rintamalla pisteiden teossa onnistunut KaLe ei jättänyt espoolaisille mahdollisuuksia ja turnauksen ykkössija jäi ratkaistavaksi viimeisessä ottelussa. KaLe voitti ottelun lopulta 2-0 (25-17, 25-10).

Kolmas ottelu Kausalaa vastaan alkoi KaLe:n osalta tahmeasti, eikä mikään tahtonut onnistua. Ensimmäinen erä oli taputeltu varsin nopeasti ja vieraat veivät sen selkeästi nimiinsä lukemin 25-11.

Toinenkin erä näytti pitkään menevän Kausalan tahdissa, mutta KaLe kaivoi oman vahvan pelinsä takataskusta viime hetkillä. Tappiotilanteesta 9-18 alkanutta nousua tahdittivat Majuri, Kulonpää, Ojanen ja Kankaanpää ja yhtäkkiä KaLe johti 22-20. Kausala onnistui vielä nousemaan eräpallotilanteeseen, jonka KaLe selvitti ja voitti lopulta jatkopalloilla venyttäen ratkaisun kolmanteen erään.

Lyhyessä erässä ei yleensä voi antaa isoa johtoa vastustajalle. Kausala johti aluksi jo 9-3 ja peli näytti ratkenneen, mutta mitä vielä: KaLe nousi piste kerrallaan lähemmäs ja haastoi ottelun voitosta loppuun saakka. Kolme ottelupalloakin kotijoukkue ehti selvittää, mutta neljäs ja viimeinen oli liikaa. Kale jäi turnauksessa hopealle 1-2 (11-25, 26-24, 13-15) –tappion myötä.

A-tyttöjen kolmas pooliturnaus pelataan 17.12. Kirjoitushetkellä pelipaikka on vielä auki, sarjataso on E-pooli. Linnainmaalla jo mainittujen pelaajien lisäksi KaLe:n paitaa kantoivat Julia Niemi ja Vanessa Lukkarinen.