Sijoitusturnaus 17-20 30.4.2022

Vappuaattona Linnainmaan koululla pelattiin A-tyttöjen SM-sarjan sijoitusturnaus. Kalevan Lentopallo oli mukana taistelemassa sijoista 17-20 LP Kangasalan, Team AK:n ja Kauhajoen Karhun kanssa. Kahdeksalla pelaajalla operoinut KaLe pelasi hienon turnauksen.

Päivä alkoi paikallisottelulla LP Kangasalaa vastaan. Aurora Kuusisto ja Pinja Lepola takoivat mukavasti pisteitä heti ensimmäisen erän alkuun, mikä siivitti KaLe:n johtoon. Kangasala kärkkyi kuitenkin iskuetäisyydellä, eikä KaLe päässyt erässä helpolla. Vieraiden virheet ja Jutta Majurin ässäsyötöt erän lopussa kasvattivat piste-eron melko suureksi, ja erätauolle lähdettiin KaLe:n 1-0-johdossa.

Toisen erän alussa Kangasala oli Sanni Ollosen johdolla kotijoukkuetta terävämpi ja johti puolivälin koittaessa 13-11. Kuusisto ja Majuri nostivat KaLe:n tasoihin ja Wilma Kulonpää vei keltapaidat 19-17-johtoon. Kangasala nousi vielä pisteen päähän tilanteessa 20-21, mutta erän lopuista pisteistä vastasi KaLe. Näin ollen avausottelu päättyi tamperelaisten 2-0 (25-17, 25-20)-voittoon. Joukkueiden parhaiksi pisteentekijöiksi ylsivät KaLe:n Kuusisto kymmenellä täysosumalla, Kangasalan puolelta viiteen pisteeseen ylsivät Ollonen ja Sanna Hietaranta.

Toiseen otteluun alahärmäläistä Team AK:ta vastaan KaLe sai salama-alun, kun Maria Mäkipään tehot veivät joukkueen 5-0-johtoon. Vauhti kiihtyi ensimmäisen erän edetessä ja tulostaulu näytti KaLe:n kannalta lupaavasti tilannetta 16-9. AK ei kuitenkaan luovuttanut ja piste kerrallaan vieraat hiipivät lähemmäs. Erän lopussa numerot olivat tasan 20-20 ja vahvasti pelannut AK:n Milla Kalliokoski vei joukkueensa jo eräpallotilanteeseen. Kaksi ensimmäistä KaLe selvitti, mutta kolmas oli liikaa ja erä katkesi jatkopalloilla.

Avauserän tappiosta sisuuntunut KaLe löysi peliinsä uutta virtaa ja kotijoukkue piti AK:n kurissa. Tasaisen alun jälkeen Lepola ja Majuri ottivat roolia pisteiden teossa ja erän lopun lähestyessä KaLe oli karannut jo seitsemän pisteen johtoon. Ilman pöytäkirjaan merkittyä liberoa ottelussa pelannut tamperelaisryhmä vei toisen erän vakuuttavasti nimiinsä ja ratkaisua haettiin kolmannesta erästä.

KaLe oli ratkaisuerässä alusta loppuun vahva ja AK avitti muutamilla virheillä. Emäntien neljän pisteen putki tilanteessa 7-7 näytti hetken jo ratkaisevan ottelun, mutta mitä vielä: AK:n Emma Takamaa iski kolme pistettä peräkkäin ja peli muuttui hetkessä äärimmäisen jännittäväksi. KaLe:n aikalisän jälkeen AK sortui kuitenkin virheisiin, ja näin ollen otteluvoitto kirjattiin KaLe:n nimiin 2-1 (24-26, 25-18, 15-11). Vahvan kolmannen erän pelannut Kuusisto oli KaLe:n tehokkain kymmenellä pisteellä, AK:n ykkönen oli Kalliokoski 15 tehomerkinnällä.

Voittaakseen turnauksen KaLe tarvitsi viimeisestä ottelusta Kauhajoen Karhua vastaan yhden erän ja sen se myös otti heti ensimmäisen mahdollisuuden koittaessa. Vastustajan virheiden myötä KaLe johti avauserää heti alkuun jo 11-4, eikä Karhulle annettu mitään mahdollisuuksia. Piste-ero kasvoi loppua kohden ja tasaisesti onnistunut KaLe nappasi komean erävoiton.

Toisen erän alussa KaLe ei aivan päässyt peliin kiinni Karhun karatessa 6-2-johtoon. Sitten iski kolmikko Lepola-Kuusisto-Emmi Lounasranta, joka tehoili KaLe:n seitsemän pisteen putkella kertaheitolla mukaan otteluun. KaLe näytti jo menevän menojaan Majurin vietyä joukkueen jo 17-13-johtoon, mutta Karhu nousi vielä tasoihin. Erän lopussa KaLe oli vastustajaa kovempi ja kausi päättyi komeaan 2-0 (25-13, 25-21) –voittoon. Lepola nousi kahdeksalla pisteellä KaLe:n pörssikärjeksi, kauhajokelaisista Veera Pitkäranta teki kuusi pistettä.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
KaLe voitti turnauksen puhtaalla pelillä ja sijoittui A-tyttöjen SM-sarjassa lopulta 17:nneksi. Kausi oli koronan vuoksi paikoin hyvin rikkonainen, mutta pelit saatiin pelattua kunnialla loppuun. Turnausisäntä Fenglassin lahjoittama tsempparipalkinto myönnettiin KaLe:n joukkueesta Kulonpäälle. Jutussa aiemmin mainittujen pelaajien lisäksi turnauksessa KaLe:a edustivat Suvi Järvinen ja Miia Koponen. Valmennuksesta vastasi Ari Kuusela.

KaLe kiittää kaikkia joukkueen matkassa mukana olleita ja toivottaa hyvää kesää!