5.11.2022 1. pooliturnaus

KaLe:n A-tytöille kaksi voittoa – lohkokärki jäi kolmen pisteen päähän

Lauantaina pelattiin A-tyttöjen SM-sarjan toinen kierros ja Kalevan Lentopallo edusti Rauman Lapissa. Vastassa olivat emäntäjoukkue Lapin Narvi-Pallo ja jo edellisestä turnauksesta tutut Oriveden Ponnistuksen A2-joukkue ja LP Kangasala 06-joukkue.

KaLe:n päivä alkoi OrPo:a vastaan varsin mallikkaasti. Ensimmäisessä erässä tamperelaiset johtivat alkuun 7-2, mutta OrPo nousi lähietäisyydelle kaventaen tilanteeksi 7-9. Jutta Majuri ja Julia Niemi veivät KaLe:n jälleen pitkälle karkumatkalle ja OrPo oli pakotettu aikalisälle tilanteessa 16-9. Tiedä sitten, mitä puolessa minuutissa tapahtui mutta voimasuhteet kääntyivät totaalisesti. OrPo kiri eron kiinni ja vei erän loppua aivan miten tahtoi. Erävoitto kirjattiin OrPo:lle lopulta 25-21.

Toisessa erässä KaLe otti kuskin paikan eikä luopunut siitä ennen erän loppua. Laajalla rintamalla onnistumisia kerännyt tamperelaisryhmä johti pitkään muutamalla pisteellä, mutta jälleen erän lopussa OrPo esitti väkevän nousun. KaLe johti jo 23-17, kunnes OrPo kiri ensin kahden pisteen päähän. KaLe pääsi eräpallotilanteeseen johtaessaan 24-22, mutta vasta kolmas ratkaisun paikka jatkopalloilla toi tulosta ja ottelu venyi kolmanteen erään.

Ratkaisuerän alussa OrPo oli vahva ja Milla Haapaniemi vei joukkueensa jo 7-3-johtoon. KaLe sai aikalisältä virtaa ja hetken kuluttua erä oli saanut uuden alun tilanteessa 9-9. Loppu mentiin tasaista tahtia ja lopputulos oli tamperelaisten kannalta onnellinen erän päätyttyä jatkopalloilla 16-14. KaLe avasi näin ollen turnauksen niukalla mutta sitäkin makeammalla 2-1-voitolla.

Päivän toisessa ottelussa verkon toisella puolella oli LP Kangasala. Joukkueiden välinen tasoero oli suhteellisen selkeä alusta loppuun ja KaLe piti langat tiukasti käsissään. Majuri hääri joukkueen pisteykkösenä 13 merkinnällä ja muille kertyi onnistumisia tasaiseen tahtiin. Neljä pistettä tekivät Meri Ojanen, Wilma Kulonpää ja Viivi Kankaanpää, kolmeen ylsi Sofia Scapacino. 2-0 (25-17, 25-14) –voitto tarkoitti sitä, että lohkovoitto ratkeaisi viimeisessä ottelussa.

Lapin Narvi-Pallo oli kerännyt ennen päätösottelua kaksi pistettä, KaLe:lla niitä oli kasassa neljä. Neljässä pisteessä oli niin ikään OrPo, joten asetelmat viimeiseen peliin olivat jännittävät. KaLe aloitti ottelun erinomaisesti ja voitti tasapainoisella suorituksella ensimmäisen erän 25-14.

Toinen erä alkoi NarPa:n täydellisellä hallinnalla ja turnausta emännöinyt joukkue johti aluksi 11-0. KaLe ei päässyt peliin mukaan oikeastaan missään vaiheessa ja piste-ero venähti lopulta melkoisen selkeäksi NarPa:n vietyä erän 25-10. Kolmannen erän alku oli raumalaisten hallintaa, mutta KaLe nousi vielä voittotaisteluun kotijoukkueen lukuisilla virheillä. Ojanen vei KaLe:n jopa ottelupallotilanteeseen 14-13, mutta niin vain NarPa kairasi erävoiton Ella Rantasen tehtyä lopussa kolme pistettä putkeen. 1-2 (21-14, 10-25, 15-17) –tappio tarkoitti kolmen joukkueen tasatilannetta sarjapisteissä, mutta lopulta eräpisteiden vertailussa KaLe jäi nuolemaan näppejään vaivaisen kolmen pisteen erolla sijoittuen lohkossa toiseksi.

KaLe jatkaa pelejään A-tyttöjen SM-sarjan E2-poolissa, jossa vastaan asettuvat Espoo-Lentis, Loimaan Jankko ja Kausalan Yritys. Turnaus pelataan 26.11., mutta pelipaikka on kirjoitushetkellä vielä auki. Raumalla jo mainittujen pelaajien lisäksi KaLe:a edustivat Maria Mäkipää ja Vanessa Lukkarinen.