17.12.2022 3. pooliturnaus

A-tytöille jo tutuksi tullut toinen sija

Kalevan lentopallon A-tytöt pelasivat ennen joulua vielä yhden turnauksen. LP Kangasala emännöi Pitkäjärven koululla E-poolia, jossa KaLe:n ja Kangasalan lisäksi pelasivat Lapuan Virkiä ja Lapin Narvi-Pallo.

KaLe:n päivä starttasi paikallisottelulla LP Kangasalaa vastaan. Ottelun alku ei varsinaisesti menyyt aivan KaLe:n suunnitelmien mukaan ja Kangasala karkasi 11-4-johtoon. Jutta Majuri aloitti vieraiden kirin ja piste-ero kaventui hetkessä kahteen. Hetken kestäneen tasaisen vaiheen jälkeen Kangasala kiristi tahtia ja vei avauserän nimiinsä 25-19.

Toinen erä alkoi täysin päinvastaisissa merkeissä ja kuskin paikan nappasi KaLe. Kangasala ei kyennyt haastamaan sisuuntunutta tamperelaisryhmää missään vaiheessa ja ottelu eteni kolmanteen erään. Se alkoi KaLe:n 5-1-johdolla, mutta sitten tapahtui, no, jotain. Kangasala onnistui kaikessa ja KaLe ei missään, mikä johti kotijoukkueen erävoittoon ja samalla KaLe:lle kirjattiin 1-2 (19-25, 25-14, 9-15) –tappio.

Toinen ottelu Narvi-Palloa vastaan lähti liikkeelle tasaisena, mutta KaLe nousi neljän pisteen johtoon tilanteessa 12-8. Raumalaisten pisteputki tasoitti erän välittömästi ja erän puolivälissä edettiin tasatahtia. KaLe nousi uudelleen johtoon erän lopun lähestyessä, eikä Narvi-Pallo kyennyt vastaamaan ja erävoitto kirjattiin KaLe:lle 25-21.

Kakkoserän alussa KaLe käväisi jo 8-4-johdossa Julia Niemen tehoilla, mutta tilanne tasoittui nopeasti. Aaltoilevassa erässä seuraava pisteputki osui tamperelaisille ja Narvi-Pallo oli pakotettu aikalisälle KaLe:n johtaessa 15-11. Hetken kuluttua peli oli jälleen tasan, kunnes KaLe nousi Wilma Kulonpään johdolla näköetäisyydelle erävoitosta tilanteeseen 23-19. Kuten erässä oli aiemminkin nähty, pystyi Narvi-Pallo jälleen nousemaan kuopasta, selvitti kolme eräpalloa ja pääsi yrittämään erän katkaisua jatkopalloilla kolmesti. Näistä KaLe kuitenkin selvisi ja Kulonpää ratkaisi voiton Tampereelle lukemin 2-0 (25-21, 29-27).

Päivän kolmannessa ja viimeisessä ottelussa verkon toiselle puolelle asettui Lapuan Virkiä. Tasaiseksi muodostuneessa lohkossa päätösottelussa riitti panoksia, ja KaLe sai peliin sen mukaisen lähdön johdettuaan jo 12-4 Majurin ja Niemen ollessa paikoitellen täysin pitelemättömiä. Erä näytti jo menevän tamperelaisille, mutta Virkiä sai kirin aikaan ja nousi neljän pisteen päähän. Lähemmäksi se ei kuitenkaan päässyt, ja KaLe vei erän 25-21.

Toisessa erässä Virkiä jatkoi siitä, mihin avauserän lopulla jäi. Heti alkuun taululla komeilivat lapualaisten 11-4-johtolukemat, mutta KaLe aloitti nopeasti nousun ja kiri eroa kiinni. Virkiä ei kuitenkaan päästänyt tamperelaisia iskuetäisyydelle, vaan karkasi jälleen reippaaseen johtoon. KaLe aloitti loppurutistuksen viimeisillä mahdollisilla hetkillä Majurin, Niemen ja Sofia Scapacinon tähdittämänä ja nousi 11-19-tappioasemasta eräpalloon 24-22. Ensimmäisen Virkiä selvitti, mutta toisessa KaLe ratkaisi ottelun 2-0 (25-21, 25-23) –voittoon.

KaLe:n A-tyttöjen kausi jatkuu E–poolissa tammikuussa. Jo mainittujen lisäksi joukkueessa pelasivat Maria Mäkipää, Meri Ojanen, Viivi Kankaanpää ja Vanessa Lukkarinen.