27.11.2022 KaLe - Vesilahden Visa

OTTE⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠LURAPORTIN TARJOAVAT:

KaLe kaatoi Vesilahden Visan – vähintään kakkossija lohkossa sinettiä vaille varma

Kalevan Lentopallon tilanne naisten 2-sarjassa oli jo ennen sunnuntain ottelua varsin mukava, sillä paikka ylemmässä jatkosarjassa oli varma. Panosta viimeisiin otteluihin silti jäi, lohkosijoituksilla nimittäin on merkitystä kevään vastustajien valikoitumisessa. KaLe kohtasi sunnuntaina Vesilahden Visan, joka oli kolme pistettä tamperelaisia jäljessä.

KaLe aloitti ottelun vahvasti ja nousi nopeasti kuskin paikalle. Emmi Lounasranta vei emännät neljän pisteen johtoon tilanteessa 11-7 ja Jutta Majurin pisteet lisäsivät johdon seitsemään pisteeseen. Visa onnistui virittämään loppua kohden kirin ja nousi jo kolmen pisteen päähän, mutta lopulta Pinja Siekkeli ratkaisi avauserän KaLe:n eduksi.

Toisen erän alkuun Siekkeli, Lounasranta ja Helmi Kuusisto johdattivat tamperelaiset 8-2-johtoon. Erän kulku olikin pitkälti tätä luokkaa, eikä Visa löytänyt eväitä KaLe:n lyömiseen. Aurora Kuusisto iski loppuniitin erälle kahdella perättäisellä pisteellä ja loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 25-17.

KaLe hallitsi kolmattakin erää alusta loppuun. Johtoasema ei horjunut missään vaiheessa ja kotijoukkue esitti tasaisen varmaa peliä läpi erän. Visan lukuisat virheet toki auttoivat KaLe:a, mutta ennen kaikkea oma vahva peli antoi avaimet voittoon. Erä päättyi lopulta 25-19 ja KaLe pääsi juhlimaan kotivoittoa.

Kolmen pisteen voitto lukemin 3-0 (25-21, 25-17, 25-19) lähestulkoon varmisti KaLe:lle vähintään toisen sijan alkulohkossa. Tehoilla juhlivat Siekkeli ja Aurora Kuusisto, jotka tekivät 13 ja 12 pistettä. Kuuteen pisteeseen ylsivät Lounasranta ja Majuri. Visan tehokkain oli Veera Paloniemi, joka kirjautti yhdeksän pistettö.

KaLe pelaa alkulohkossa vielä kaksi ottelua ja taistelee yhä lohkovoitosta. Tulevana sunnuntaina on luvassa kärkikamppailu, kun KaLe vierailee Lempäälässä mittaamassa Lempo-Volleyn vireen.