1. pooliturnaus 6.11.2021

A-tyttöjen ensimmäinen ottelu LP Kangasalaa vastaan oli tasainen vääntö alusta loppuun. Ensimmäistä erää hallitsi KaLe, vaikka se päästikin vastustajan edelle erän puolivälin jälkeen. Tilanteesta 17-20 alkanut mainio nousu tuotti lopulta erävoiton.

Toisessa erässä LPK oli niskan päällä. Tasaisen alun jälkeen se onnistui venyttämään johdon viiteen pisteeseen, eikä KaLe pystynyt toistamaan edellisen erän temppua hyvästä loppukiristä huolimatta. 

Kolmas erä oli huiman tiukkaa taistelua, mutta lopussa KaLe ei onnistunut enää tekemään omia pisteitä. Kangasalan virheet pitivät KaLe:n pelissä mukana ja se pääsi jopa ottelupallotilanteeseen, jonka selvitettyään LPK marssi erän ja ottelun voittoon kolmella perättäisellä pisteellä. Lopputulos KaLe:n 1-2 (25-23, 21-25, 14-16) –tappio.

Päivän toisessa ottelussa KaLe sai vastaansa Ylöjärven Ryhdin. Ennakkoon kovaksi vastustajaksi tiedetty paikalliskilpailija sai otteluun vahvan alun ja karkasi 7-2-johtoon. KaLe:n peli ei lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla missään vaiheessa, ja avauserä selkeästi Ryhdin nimiin.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. KaLe piti pelin hallussa läpi erän, ainoastaan puolimatkan krouvin ovella Ryhti nousi tasoihin. Pientä jännitystä syntyi, kun KaLe hukkasi neljä ensimmäistä eräpalloa. Viides oli kuitenkin Ryhdille liikaa, ja ottelu venyi kolmanteen erään.

Tasainen ratkaisuerä eteni Ryhdin johtaessa pisteellä tai kahdella. KaLe nousi tasoihin vielä tilanteessa 12-12, mutta pelistä puuttuivat tehot silloin kun niitä eniten olisi tarvittu. Erä lopulta Ryhdille ja KaLe:lle jäi käteen päivän toinen 1-2 (16-25, 25-23, 13-15) –tappio.

Päivän viimeisessä koitoksessa KaLe pelasi lohkon ennakkosuosikkia ja turnauksen emäntäjoukkue Euran Raikua vastaan. KaLe pysyi mainiosti EuRa:n kyydissä aina avauserän puoliväliin saakka, mutta huimilla tehoilla hyökännyt kotijoukkue oli lopulta selvästi vahvempi.

Toisessa erässä KaLe:n eväät oli syöty. Onnistumiset jäivät yksittäisiksi, ja EuRa pelasi erittäin vakuuttavaa lentopalloa. Loppulukemat 0-2 (18-25, 13-25) KaLe:n tappioksi eivät jättäneet jossittelulle sijaa..

KaLe jatkaa A-tyttöjen sarjaa C-poolissa 27.11. Pelipaikka tai vastustajat eivät olleet kirjoitushetkellä tiedossa, mutta ilmoitamme niistä heti kun tiedämme.