A-tyttöjen kausi päätökseen Orivedellä - sijoitus 26.

23.4.2023

Kalevan Lentopallon A-tyttöjen kausi paketoitiin lauantaina Orivedellä. Kuuden joukkueen turnaus sijoista 25-30 pelattiin kahdessa alkulohkossa, joiden jälkeen ohjelmassa olivat sijoitusottelut. Kaikkiaan KaLe pelasi neljä ottelua.

Päivä sai hieman nihkeän alun, kun avausvastustaja Loimaan Jankko lähti viemään ensimmäistä erää johtaen 8-3. Julia Niemen pisteputki nosti KaLe:n peliin mukaan ja erän puolivälissä tamperelaiset olivat karanneet johtoon. Jankko ei kyennyt enää kirimään KaLe:n johto kiinni ja Meri Ojanen päätti erän lukemiin 25-21.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes Viivi Kankaanpää ja Maria Mäkipää veivät KaLe:n 16-11-johtoon ja Jankko oli pakotettu aikalisälle. Erän loppu ei tarjonnut muutoksia voimasuhteisiin ja KaLe vei peliä selkeästi. Koko joukkueen voimin pisteitä tehnyt KaLe kuittasi ottelusta 2-0 (25-21, 25-14) –voiton.

Alkulohkon toisessa ottelussa KaLe ei antanut vastaan asettuneelle Oulun Kiskolle paljoakaan mahdollisuuksia. Jutta Majurin pisteet siivittivät KaLe:n avauserässä 12-6-johtoon, eikä ottelun suunta enää kääntynyt. Toinen erä oli tasaisen alun jälkeen KaLe:n juhlaa Tekla Hujalan vietyä tamperelaiset 13-9-johtoon. Loppulukemat 2-0 (25-16, 25-14) eivät jättäneet jossiteltavaa.

Kaksi voittoa alkulohkossa veivät KaLe:n turnauksen neljän parhaan joukkoon. Sijoitusvälierässä vastaan asettui toisen lohkon kakkoseksi sijoittunut Oriveden Ponnistuksen A2-joukkue. KaLe lähti otteluun hyvässä vireessä ja karkasi heti kymmenen pisteen johtoon tilanteessa 13-3. OrPo kavensi piste-eron vielä viiteen, kunnes KaLe löi lisää löylyä ja voitti erän 25-12.

Toinen erä oli selkeästi tasaisempi. OrPo käväisi johdossa erän alussa, kunnes virheet ja Mäkipään pisteet käänsivät edun jälleen KaLe:lle. OrPo nousi vielä pisteen päähän kirittyään tilanteessa 15-16, mutta lähemmäksi KaLe ei turnauksen emäntäjoukkuetta päästänyt. 2-0 (25-12, 25-21) –voitto avasi KaLe:lle paikan loppuotteluun ja sijoille 25-26.

Finaalin ensimmäisessä erässä KaLe oli vaikeuksissa Lapin Narvi-Pallon kanssa ja joutui aikalisälle tappiotilanteessa 1-7. Majuri aloitti tamperelaisten kirin ja KaLe nousi kahden pisteen päähän, mutta NarPa kesti paineen ja oli erän lopussa vahvempi.

Toisessa erässä peli näytti ratkenneen jo alussa. KaLe otti aikalisän tilanteessa 2-8, eikä kone käynnistynyt vielä senkään jälkeen. NarPa ehti johtaa jo 18-8, kunnes tapahtui käänne. Niemi, Ojanen, Kankaanpää ja Majuri tekivät pisteitä nostaen KaLe:n 22-21-johtoon. Hurja nousu ei kuitenkaan tuonut palkintoa, vaan NarPa vei erän ja ottelun lukemin 2-0 (25-18, 27-25).

KaLe sijoittui turnauksen kakkoseksi ja koko sarjassa sijalle 26. Jo mainittujen pelaajien lisäksi joukkueessa esiintyivät kauden aikana Wilma Kulonpää, Vanessa Lukkarinen ja Sofia Scapacino. KaLe kiittää kaikkia A-tyttöjen matkassa mukana olleita ja toivottaa kaikille hyvää kesää!