KaLe avasi pistetilin, mutta hävisi tiukan taistelun Vesilahdella

21.11.2021

Kalevan Lentopallon naiset lähtivät sunnuntai-iltana hakemaan avauspisteitään 2-sarjan ylemmässä lohkokaaviossa. Matka suuntautui Vesilahdelle, jossa ottelua emännöi kahdesta pelistä yhden pisteen napannut Vesilahden Visa.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä, eikä kumpikaan joukkue onnistunut karkaamaan kovin suureen johtoasemaan. Pisteiden teosta vastasivat KaLe:n paidassa Jutta Majuri ja Visan puolelta Veera Paloniemi. Erän loppua kohden pistejakaumat tasaantuivat, tosin KaLe ei onnistunut itse montaa pistettä tekemään. Visan virheillä tilanne oli vielä 21-21, mutta kotijoukkue katkaisi erän voittamalla neljä seuraavaa palloa.

Toiseen erään KaLe sai vahvan startin ja johti komeasti 8-3. Visa löysi kuitenkin pelinsä punaisen langan ja nousi suhteellisen nopeasti tasoihin lukemissa 12-12. Tästä eteenpäin KaLe keikkui pisteen tai kahden johdossa aina erän loppuhetkille saakka. Visa onnistui vielä viemään erän jatkopalloille tilanteesta 21-24, mutta lopussa KaLe:n kantti kesti ja Pinja Lepola niittasi kahdella perättäisellä pisteellä erän pakettiin.

Kolmannessa erässä Visa otti ohjat käsiinsä, ja namutteli erän puoliväliin mennessä lukemiksi 14-8. KaLe aloitti tässä vaiheessa hurjan kirin ja onnistuikin kaventamaan emäntien johtoa merkittävästi. Lopulta oltiin tasatilanteessa 20-20, eikä KaLe lopettanut vahvaa peliään siihen. Vierasjoukkue onnistui erän lopussa mainiosti, ja lopulta Aurora Kuusisto sinetöi erävoiton KaLe:lle.

Neljännen erän alku oli samankaltainen kuin edellisessä erässä. Visan johtaessa 7-3 KaLe heräsi mukaan peliin, ja seitsemän pistettä erään mättänyt Majuri toi nelospaikan hyökkäyksillä pelin tasoihin. KaLe:n ote kesti aina tilanteeseen 20-18 saakka, kunnes Visa onnistui muutaman kerran peräkkäin katkaisten vieraiden selkärangan.

Viides erä alkoi KaLe:n kannalta lupaavasti ja se johti aluksi 3-1. Visa löysi nopeasti keinot KaLe:n pelin murtamiseen ja eteni tehokkaan hyökkäyspelin ansiosta jo 9-6-johtoon. Vieraat piristyivät vielä erän loppuun ja KaLe käväisi johtoasemassa tilanteessa 12-11. Visa otti aikalisän, ja mitä lienee siellä puhuttu mutta erän loppu oli yhtä maalia kotijoukkueen hyväksi.

KaLe avasi pistetilinsä, mutta se joutui tyytymään katkeraan 2-3 (21-25, 26-24, 25-23, 22-25, 13-15) –tappioon. Pisteet jakautuivat joukkueen sisällä melko tasaisesti: Majuri 15, Kuusisto 14 ja Pinja Lepola 14. Visan tehokkain oli puolestaan Paloniemi 20 pisteellä.

KaLe:lla on seuraavaksi edessään toiminnantäyteinen viikonloppu. Lauantaina A-tytöt matkaavat Rauman Lappiin E-pooliturnaukseen ja sunnuntaina jatkuu 2-sarja Kaukajärvellä Nurmon Jymyä vastaan klo 18. Lisäksi Tampereella pelataan veteraanien Jer53y Cup-turnaus, joten lentopalloa riittää joka lähtöön.