KaLe avasi ylemmän jatkosarjan vierasvoitolla Vaasassa

8.1.2023

Taistelu naisten 2-sarjan pudotuspelipaikoista alkoi Kalevan Lentopallon osalta sunnuntaina Vaasassa, missä ylemmän jatkosarjan ottelua emännöi paikallinen Vaasan Kiisto. Vain kuusi ottelua käsittävä alkulohkovaihe on lyhyt, joten jokainen piste on kullanarvoinen. 16 parhaan joukkoon etenee lohkosta kaksi joukkuetta.

KaLe oli kärsinyt pienistä vaikeuksista ottelua edeltäneellä viikolla, eikä harjoittelemaan päästy aivan normaalin kaavan mukaan. Se näkyi tulostaululla ja Kiisto hallitsi avauserää johtaen enimmillään jo 16-9. KaLe aloitti Aurora Kuusiston johdolla hurjan nousun ja Pinja Siekkeli tasoitti tilanteeksi 18-18. Erän lopussa Kiisto oli kuitenkin terävämpi ja löi tulostaululle lukemat 25-21.

Toisen erän alussa KaLe oli hyvin pelissä mukana Kuusiston ja Siekkelin takoessa palloa lattiaan. Muutaman pisteen johto kesti pitkään, kunnes Kiiston Emilia Riekki toi joukkueensa tasoihin tilanteessa 17-17. Erän loppuun Jutta Majuri teki tärkeitä pisteitä, eikä Kiisto kyennyt vastaamaan vieraiden armottomaan tykitykseen. KaLe tasoitti erävoitot vietyään toisen erän 25-19.

Kolmas erä alkoi tasaisena, joskin KaLe teki sekä omat että vastustajan pisteet. Virheiden vähentyessä Kiistosta tuli vastaantulija ja KaLe tehtaili pisteitä laajalla rintamalla. Erän puolivälissä tamperelaiset olivat nousseet johtoon ja vauhti vain kiihtyi loppua kohden. Majuri, Helmi Kuusisto ja Essi Kokemäki tekivät tärkeät pisteet ja KaLe voitti erän 25-15.

Neljännen erän alku antoi suunnan koko loppuerälle. KaLe namutteli taululle 4-0-johtolukemat ja vaikka Kiisto pystyi alkuun hieman haastamaan, tamperelaiset painoivat lisää kaasua. Erä oli jälleen vahvaa peliä koko joukkueelta ja loppunumerot kirjattiin tylysti vieraille 25-21.

KaLe nappasi tärkeät kolme pistettä 3-1 (21-25, 25-19, 25-15, 25-10) –voitolla ja petasi hyvät asetelmat tuleviin otteluihin. Siekkeli nousi pistepörssin ykköseksi 17 merkinnällä, Kuusistolle kirjattiin 16 pistettä. Julia Niemi täydensi kärkikolmikon 10 pisteellä. Kiiston tehokkain oli Riekki 12 tehdyllä pisteellä.

KaLe:n naisten kausi jatkuu sunnuntaina 15.1. kotiottelulla paikalliskilpailija Supi-Volleytä vastaan. Kyseessä on lohkon kärkikamppailu, sillä Supi-Volley voitti omassa avausottelussaan Nurmon Jymyn suoraan 3-0.