KaLe jäi tyhjin käsin Alahärmässä

27.3.2022

Naisten 2-sarjassa jaettiin sunnuntaina tärkeitä sarjapisteitä, kun KaLe matkusti Alahärmään Team AK:n vieraaksi. Lähtökohdat otteluun olivat jännittävät, sillä joukkueet olivat lohkossa tasapisteissä ja KaLe oli voittanut ensimmäisen keskinäisen pelin Kaukajärvellä 3-2.

Ensimmäinen erä alkoi AK:n kevyellä hallinnalla, mutta puntit tasoittuivat nopeasti. KaLe oli hienoisissa vaikeuksissa uudelleen erän puolivälissä AK:n johtaessa 13-10, mihin vierasjoukkue pystyi kuitenkin vastaamaan ja samalla peliin löytyi uutta virtaa. Voimasuhteet kääntyivät hetkessä päälaelleen, eikä KaLe:n tahti hyytynyt loppua kohden. Kuusistot Helmi ja Aurora vastasivat pääosin vieraiden pisteistä erän alussa, Pinja Lepola nousi suureen rooliin erän lopussa. KaLe sai otteluun vahvan alun voitettuaan avauserän 25-19.

Toinen erä oli alusta loppuun äärimmäisen tasainen. AK oli kuitenkin aavistuksen verran KaLe:a tehokkaampi, ja omia pisteitä kotijoukkue teki peräti 22. Ratkaisevaksi hetkeksi nousi viiden pisteen putki, joka nosti AK:n 15-16-tappioasemasta 20-16-johtoon. KaLe sai aikaan kelpo kirin, mutta aivan loppuun asti se ei kantanut ja AK tasoitti isot pisteet 1-1:een. Aurora Kuusisto teki vieraille erässä viisi pistettä, Lepola ja Jutta Majuri säestivät kolmella.

Kolmanteen erään KaLe sai terävän startin ja karkasi jo 5-1-johtoon. Sitten tehot katosivat, ja AK nousi tasoihin tilanteessa 10-10. Hetken kotijoukkue näytti menevän menojaan, mutta KaLe nousi vielä pisteen päähän kahdella perättäisellä AK:n virheellä. Erän loppupuolisko olikin sitten melko yksipuolinen esitys, jossa pääroolia näyttelivät AK:n Julia Rantala ja Maria Ihamäki. Eräpisteet 25-17 eivät jättäneet jossiteltavaa, ja KaLe:n osaksi jäi ladata akut neljänteen erään.

Neljäs erä alkoi jälleen KaLe:n tahtiin ja vieraat löivät taululle 5-1-johdon. AK sisuuntui tästä kuitenkin siinä määrin, että pallo alkoi saada kovaa kyytiä ja löysi tiensä KaLe:n kenttään harmillisen tiuhaan. Erän puolivälin lähestyessä KaLe pääsi paremmin peliin mukaan ja tasatilanne 15-15 ei antanut vielä ennusmerkkejä erän lopun kulusta. AK löysi tehonsa kuitenkin uudelleen, eikä neljännen erän loppu poikennut paljoa edellisestä. KaLe:n pelin valopilkku oli Viivi Halme, joka kirjautti erässä neljä pistettä. AK pääsi lopulta juhlimaan erä- ja otteluvoittoa lukemilla 25-19.

KaLe:lle ei jäänyt Alahärmästä käteen erävoittoa enempää loppulukemien ollessa 1-3 (25-19, 23-25, 17-25, 19-25). Pistetilastossa esiin nousivat Aurora Kuusisto ja Pinja Lepola 14 merkinnällä, Helmi Kuusisto ylsi seitsemään pisteeseen. AK:n ykkönen oli Rantala, joka teki peräti 22 pistettä.

Paljoa aikaa KaLe:lle ei jää tappion murehtimiseen, sillä seuraava ottelu on luvassa heti keskiviikkona. Kaukajärvellä klo 19:15 alkavaan kamppailuun vieraaksi saapuu lohkon kärkijoukkue LP Kangasala. A-tyttöjen sarjakin jatkuu lauantaina, joten lentopalloa on tarjolla varsin mukavasti lähiaikoina.