KaLe jälleen kerran kakkoseksi A-tyttöjen turnauksessa

11.2.2023

Kalevan Lentopallon A-tytöt matkustivat helmikuisena lauantaina Järvenpäähän E-pooliturnaukseen. Kolmen joukkueen lohkossa KaLe kohtasi Espoo Lentiksen ja Järvenpään Blues-Volleyn. Espoolaiset KaLe oli voittanut aiemmassa ottelussa marraskuussa, Blues-Volley oli uusi tuttavuus kuluvan kauden aikana. Joukkueiden määrästä johtuen kaikki turnauksen ottelut pelattiin kolmieräisinä.

Espoo Lentistä vastaan KaLe oli aluksi pienissä vaikeuksissa, mutta 1-4-tappioasema oli nopeasti käännetty selväksi johdoksi. Avauserässä KaLe:n tehoista pääosan tekivät Tekla Hujala, Jutta Majuri ja Julia Niemi, lisäksi espoolaisten lukuisat virheet olivat osasyynä KaLe:n selkeään 25-11-erävoittoon.

Toisen erän alkuun KaLe:lle sattui muutama virhe, kunnes Hujala ja Maria Mäkipää nostivat tamperelaiset johtoon. Etumatka kasvoi sen verran suureksi, ettei EsLe kyennyt kuromaan sitä kiinni. Majurin neljän pisteen putki vei KaLe:n 20-12-johtoon ja erän loppu olikin sitten lähinnä kosmetiikkaa.

Kolmannen erän alku oli tasainen. Puolivälissä Meri Ojanen otti roolia ja vei kahdella perättäisellä pisteellä KaLe:n johtoon 12-9. Tästä EsLe ei enää noussut ja loppunumerot kirjattiin KaLe:n voitoksi 3-0 (25-11, 25-17, 25-18). Samalla KaLe kuittasi kolme sarjapistettä.

Turnauksen toisesta ottelusta KaLe tarvitsi kaksi erävoittoa voittaakseen turnauksen. Samasta sijasta taisteli myös Blues Volley ja turnauksen emäntäjoukkue ottikin johdon tasaisen alun jälkeen. Hujala, Majuri ja Niemi nostivat KaLe:n 11-18-tappioasemasta aina eräpalloon saakka, mutta ratkaisun paikkoja joukkue ei onnistunut käyttämään. Jatkopalloille venyneen erän vei lopulta BV 29-27.

Toinen erä jatkui yhtä tasaisena kuin edellinen päättyi. KaLe otti niskalenkin kuuden pisteen putkella alkaen tilanteesta 16-16, eikä BV kyennyt käynnistämään loppukiriä. Viivi Kankaanpää päätti erän KaLe:n eduksi lukemin 25-19.

Kolmannen erän alussa KaLe karkasi parhaimmillaan jo 8-1-johtoon. Sitten alkoi tuskastuttavan pitkä tehoton jakso ja BV kiri eron nopeasti kiinni. Kotijoukkue siirtyi erän puolivälissä johtoon ja näytti jo nappaavan erän näytöstyyliin johdettuaan 20-12. Järvenpääläisten virheet antoivat KaLe:lle vielä mahdollisuuden ja hetken kuluttua tilanne oli tasan 23-23. Kaksi seuraavaa palloa voitti BV voittaen näin koko ottelun.

KaLe sijoittui turnauksessa toiseksi. Vaikka sarjapisteet ja eräsuhde olivat BV:n kanssa tasan ja eräpisteiden suhteessa KaLe oli edellä, voittojen määrä ratkaisi sijoitukset BV:n eduksi. Jo mainittujen pelaajien lisäksi KaLe:n paitaa kantoivat Wilma Kulonpää ja Vanessa Lukkarinen. A-tyttöjen pelit jatkuvat 1.4. sijoitusvälieräturnauksella.