KaLe jyräsi LP Kangasalan

9.10.2022

Naisten 2-sarjan C-lohkon ottelut jatkuivat Kalevan Lentopallon osalta sunnuntaina LP Kangasalan vieraana Vatialan koululla. KaLe lähti hakemaan kauden toista voittoa, LP Kangasala puolestaan tavoitteli ensimmäisiä sarjapisteitä.

KaLe aloitti ottelun hieman vaisusti ja LP Kangasala ehti 5-2-johtoon. Aurora Kuusisto iski alkutahdit vieraiden nousulle ja Kangasalan virhesuma käänsi voimasuhteet päälaelleen. Viivi Halme oli vahvassa vedossa erän puolivälissä tehden kolme pistettä ja parhaimmillaan KaLe johti jo 19-10. Kangasala ei suostunut kuitenkaan taipumaan ja hurja kiri toi kotijoukkueen piste pisteeltä lähemmäs KaLe:n tuskaillessa hyökkäyspelinsä kanssa. KaLe:lla oli Kuusiston onnistuneen hyökkäyksen jälkeen käytössä viisi eräpalloa, joista neljäs tuotti tulosta Eerika Vierulan hyökättyä erän pakettiin.

Toinen erä kulki ensimmäistä kahta palloa lukuun ottamatta vahvasti KaLe:n tahtiin. Avauskokoonpanoon nostettu Emmi Lounasranta teki erän alkuun kaksi pistettä ja Kangasalan virheet siivittivät vieraat 7-2-johtoon. KaLe onnistui pisteiden teossa tasaisesti, eikä kotijoukkue päässyt peliin mukaan. Erän loppupuolella KaLe:lle sattui lyhyt mustempi hetki, mutta Halme päätti erän lopulta tamperelaisten selkeään voittoon.

Kolmas erä alkoi tasaisena ja Kangasalan Iida Mäki vei joukkueensa 9-7-johtoon. Erän puolivälin koittaessa KaLe tasoitti tilanteeksi 13-13 Lounasrannan ja Kuusiston pisteillä. Erä jatkui tasaisena ja molemmat joukkueet johtivat vuorotellen. Ratkaisun makua alkoi olla havaittavissa, kun Pinja Siekkeli iski tilanteeksi 19-17 ja Kangasala sortui perättäisiin virheisiin. Aikalisäkään ei enää emäntiä pelastanut, vaan KaLe pääsi juhlimaan kauden toista 3-0-voittoa.

KaLe jatkoi vakuuttavia otteitaan 2-sarjassa voitettuaan LP Kangasalan 3-0 (25-22, 25-18, 25-18). Pistepörssin kärkipaikan nappasi Kuusisto 13 pisteellä, Lounasranta ja Halme tekivät naista kohden kuusi pistettä. Vastaanottopeliä johti mainiolla esityksellä libero Ava Leiniö. LP Kangasalan riveistä tehokkaimmaksi nousivat yhdeksällä pisteellä Salla Hakala ja Sanna Hietaranta.

KaLe:n seuraava ottelu on ohjelmassa viikon kuluttua sunnuntaina Vesilahden Visan vieraana. Kaukajärvelle joukkue pääsee pelaamaan 23.10. ja vieraaksi tuolloin saapuu Lempo Volley.