KaLe:lle kevään ensimmäinen tappio Nurmossa

22.1.2023

Kalevan Lentopallo lähti sunnuntaiseen 2-sarjaotteluun lohkonsa kärkijoukkueena voitettuaan kaksi ensimmäistä peliä. Ottelua emännöi Nurmon Jymy, joka oli vahvistunut joulutauolla hankittuaan passariksi kokeneen Veda Mansikkaviidan. Kokemusta löytyi myös penkin päästä, sillä valmennusvastuuta Jymyn joukkueessa kantaa Pertti ”Pläki” Honkanen.

Ottelu alkoi Jymyn hallinnassa ja KaLe oli pakotettu aikalisälle kotijoukkueen johtaessa 8-4. Hetken tasaisen vaiheen jälkeen Jymy kasvatti piste-eroa Roosa Rajalan johdolla jo seitsemään, eikä KaLe kyennyt vastaamaan kotijoukkueen ilotulitukseen. Erän loppu oli enemmän tai vähemmän seuraavan pohjustamista ja pisteet kirjattiin Jymylle selkeästi 25-14.

Toiseen erään KaLe sisuuntui ja nappasi johdon tehtyään pisteitä useamman pelaajan voimin. Aurora Kuusiston pisteen vietyä KaLe:n 15-10-johtoon joutui Jymy kaivamaan peli-iloa jo toiselta aikalisältä. Puolen minuutin hengähdystauko tuotti tulosta ja Jymy nousi peliin mukaan. KaLe oli jo tukevasti matkalla kohti erävoittoa johdettuaan 21-17 ja pääsi kiinni kolmeen eräpalloon tilanteessa 24-21. Jymy esitti kuitenkin uskomattoman nousun ja neljän pisteen putki käänsi asetelmat päälaelleen. Kaksi eräpalloa KaLe selvitti, mutta kolmas oli liikaa ja tuloksena oli katkera erätappio jatkopalloilla.

Kolmannessa erässä KaLe:n eväät oli syöty eikä jälkipolville jäänyt paljoa kerrottavaa. Heti alkuun Jymy tykitti taululle 9-1-johdon eikä vierasjoukkue pystynyt kirimään eroa kiinni missään vaiheessa. Onnistumiset jäivät vähiin ja erä päättyi Jymyn selkeääkin selkeämpään 25-9-voittoon.

KaLe:n 0-3 (14-25, 26-28, 9-25) –tappio mutkisti sarjatilannetta varsin mielenkiintoiseen suuntaan. Kun ensimmäinen kierros on pelattu, kuudessa pisteessä ovat Jymy, Supi-Volley ja KaLe. Nurmossa KaLe:n pistepörssin voitto irtosi Kuusiston kuudella merkinnällä, viisi pistettä tekivät Pinja Siekkeli ja Julia Niemi. Kotijoukkueesta 13 pisteen edestä KaLe:a kurittivat Kirsi-Liisa Honkanen ja Aino Kantokoski.

KaLe pelaa seuraavaksi kaksi ottelua Kaukajärvellä tiiviiseen tahtiin. Tulevana sunnuntaina vieraaksi saapuu voittotilinsä avaamista tavoitteleva Vaasan Kiisto ja heti seuraavana tiistaina Supi-Volley toimii kotijoukkueena. Tasaisessa lohkossa kyseessä ovat erittäin tärkeät ottelut, joten tule sinäkin kannustamaan KaLe kohti pudotuspelejä!