KaLe:lle tärkeä voitto - Supi-Volley kaatui puhtaalla pelillä

15.1.2023

Paikkaa 2-sarjan pudotuspeleissä metsästävä Kalevan Lentopallo kohtasi sunnuntai-iltapäivänä Kaukajärvellä rakkaan paikallisvastustaja Supi-Volleyn. Kohtaaminen oli joukkueiden ensimmäinen kuluvalla kaudella, joten voimasuhteet olivat pienimuotoinen arvoitus. Varsinaisesta kotiedustakaan ei KaLe:n kohdalla voinut etukäteen puhua, vaikka joukkue ottelua emännöikin.

Ottelu alkoi KaLe:n kannalta hieman nihkeästi Supi-Volleyn karattua 4-1-johtoon. Vähitellen keltapaitojen kone käynnistyi ja hetken kuluttua oltiin tasatilanteessa 8-8. Vielä erän puolivälissä Supi-Volley johti 14-11 ja pakotti KaLe:n aikalisälle, jonka jälkeen kotijoukkue kiristi tahtia ja nousi 16-15-johtoon Helmi Kuusiston intouduttua tekemään pisteitä. Hetken aikaa mentiin tasatahtia, mutta erän lopussa KaLe oli vahvempi Kuusiston ja Julia Niemen johdolla ja erävoitto kirjattiin lukemin 25-21.

Toisen erän alussa Pinja Siekkeli otti vastuuta pistetehtailussa ja nosti KaLe:n 8-5-johtoon. Muutamat virheet kuitenkin tarjosivat Supi-Volleylle mahdollisuuden nousta tasoihin ja niin siinä kävikin tilanteen ollessa erän puolivälissä 12-12. Siekkeli ja Supi-Volleyn virheet käänsivät pelin hallinnan jälleen KaLe:lle ja tehoja löytyi erän loppua kohden useammalta pelipaikalta. Pisteen makuun pääsi myös erinomaisen liberopelin pelannut Viivi Halme, ja KaLe kuittasi erävoiton 25-18.

Kolmannessa erässä KaLe aloitti vahvasti, mutta Supi-Volleyn Emilia Lahti johdatti joukkueensa 9-6-johtoon. KaLe:n aikalisän jälkeen tilanne tasoittui ja erän puolivälissä oltiin jälleen tasatilanteessa. Siitä eteenpäin juhli kuitenkin kotijoukkue Essi Kokemäen ja Emmi Lounasrannan tehtaillessa pisteitä, eikä Supi-Volley kyennyt vastaamaan. Erä päättyi KaLe:n selvään voittoon ja kotijoukkue otti myös arvokkaat kolme sarjapistettä.

KaLe jatkaa lohkon kärkipaikalla 3-0 (25-21, 25-18, 25-15) –voiton turvin. Pistepörssin ykköseksi kiilasi Helmi Kuusisto 12 merkinnällä, Siekkeli teki 11 ja Aurora Kuusisto yhdeksän pistettä. Lahti oli Supi-Volleyn tehokkain tehtyään 11 pistettä.

Tiivis alkukevät jatkuu KaLe:n osalta viikon kuluttua Nurmon Jymyn vieraana. Joulutauolla vahvistunut joukkue on varmasti tasokas vastustaja, mutta KaLe ei kuvia kumartele vaan lähtee säilyttämään ykköstilaa ja ryöstämään pisteitä Pohjanmaalta. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa 29.1. Vaasan Kiistoa vastaan.