KaLe loistavalla pelillä voittoon Vesilahden Visasta

19.3.2022

Naisten 2-sarjassa sijoista 19-33 taisteleva Kalevan Lentopallo kohtasi lauantain kotiottelussa Kaukajärvellä Vesilahden Visan. Kevään ensimmäinen kohtaaminen Vesilahdella ei jättänyt KaLe:lle paljoa muisteltavaa, joten joukkue lähti otteluun vahvassa revanssihengessä.

Tasaisen alun jälkeen KaLe otti pelissä ohjat. Helmi Kuusisto tahditti emäntien peliä ja oli tehnyt jo neljä pistettä KaLe:n johtaessa 10-8. Visan virheet kasvattivat eroa entisestään, ja KaLe:n tehonaisen paikan täytti erän puolivälissä Aurora Kuusisto. Visaa ei pelastanut edes vaihtoruletti, ja lopulta KaLe voitti avauserän selkein 25-19-lukemin.

Toisen erän alku oli kotijoukkueelta heikompi ja Visa karkasi 8-2-johtoon. Vähitellen peli alkoi kuitenkin kulkea, ja piste-ero kaventui nopeasti tasoittuen Minka Laakson pisteellä tilanteeseen 10-10. KaLe nykäisi johdon kolmeen pisteeseen Laakson johdolla, mutta Visa nousi lopussa vielä haastamaan emäntiä erävoitosta ja pääsi pisteen päähän tilanteessa 21-22. Viimeiset kolme palloa hoitelivat pisteeksi Laakso ja Helmi Kuusisto, näin ollen KaLe voitti toisen erän 25-21.

Kolmas erä noudatteli pitkään ensimmäisestä tuttua kaavaa. Alku oli tasainen, kunnes valotaulun numerot 6-6 olivat vaihtuneet KaLe:n 18-10-johdoksi molempien Kuusistojen tehtaillessa pisteitä. Visa aloitti hurjan kirin ollessaan tappiolla 13-21, eikä erän voittajasta ollutkaan yhtäkkiä selvyyttä. Monipuolisesti onnistunut vierasjoukkue pääsi pisteen päähän lukemiin 21-22, mutta virheet söivät Visan mahdollisuudet venyttää ottelua. Helmi Kuusisto niittasi ensimmäisestä ottelupallosta pelin poikki, ja KaLe pääsi juhlimaan tärkeitä sarjapisteitä voitettuaan erän 25-23.

KaLe nousi 3-0 (25-19, 25-21, 25-23) –voitolla tasapisteisiin sekä Visan että Team AK:n kanssa. Lauantain pistepörssissä kärkikolmikkoon nousivat KaLe:n riveistä Helmi Kuusisto 15:llä, Aurora Kuusisto yhdeksällä ja Laakso kuudella pisteellä. Visan tehokkain oli yhdeksän pistettä takonut Veera Paloniemi. Ottelua oli seuraamassa mukava yleisömäärä, sillä Kaukajärven vapaa-aikatalolle tiensä löysi 40 silmäparia. KaLe:n päävalmentaja Ari Kuuselakin oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

KaLe:lla on tässä lohkovaiheessa jäljellä vielä kaksi ottelua. Ensimmäinen on vuorossa Alahärmässä Team AK:n vieraana tulevana sunnuntaina ja päätösottelu LP Kangasalaa vastaan pelataan hieman poikkeuksellisesti keskiviikkona 30.3. Kaukajärvellä. A-tyttöjen kausi jatkuu 2.4. Pihtiputaalla.