KaLe:n A-tytöillä ja naisilla synkkä viikonloppu

7.11.2021

Kalevan Lentopallon A-tytöt ja naisten 2-sarjajoukkue pelasivat yhteensä neljä ottelua kuluneena viikonloppuna. Lauantaina matkustettiin Euraan A-tyttöjen B-pooliturnaukseen ja sunnuntaina Nurmossa oli vuorossa naisten ottelu.

A-tyttöjen ensimmäinen ottelu LP Kangasalaa vastaan oli tasainen vääntö alusta loppuun. Ensimmäistä erää hallitsi KaLe, vaikka se päästikin vastustajan edelle erän puolivälin jälkeen. Tilanteesta 17-20 alkanut mainio nousu tuotti lopulta erävoiton.

Toisessa erässä LPK oli niskan päällä. Tasaisen alun jälkeen se onnistui venyttämään johdon viiteen pisteeseen, eikä KaLe pystynyt toistamaan edellisen erän temppua hyvästä loppukiristä huolimatta.

Kolmas erä oli huiman tiukkaa taistelua, mutta lopussa KaLe ei onnistunut enää tekemään omia pisteitä. Kangasalan virheet pitivät KaLe:n pelissä mukana ja se pääsi jopa ottelupallotilanteeseen, jonka selvitettyään LPK marssi erän ja ottelun voittoon kolmella perättäisellä pisteellä. Lopputulos KaLe:n 1-2 (25-23, 21-25, 14-16) –tappio.

Päivän toisessa ottelussa KaLe sai vastaansa Ylöjärven Ryhdin. Ennakkoon kovaksi vastustajaksi tiedetty paikalliskilpailija sai otteluun vahvan alun ja karkasi 7-2-johtoon. KaLe:n peli ei lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla missään vaiheessa, ja avauserä selkeästi Ryhdin nimiin.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. KaLe piti pelin hallussa läpi erän, ainoastaan puolimatkan krouvin ovella Ryhti nousi tasoihin. Pientä jännitystä syntyi, kun KaLe hukkasi neljä ensimmäistä eräpalloa. Viides oli kuitenkin Ryhdille liikaa, ja ottelu venyi kolmanteen erään.

Tasainen ratkaisuerä eteni Ryhdin johtaessa pisteellä tai kahdella. KaLe nousi tasoihin vielä tilanteessa 12-12, mutta pelistä puuttuivat tehot silloin kun niitä eniten olisi tarvittu. Erä lopulta Ryhdille ja KaLe:lle jäi käteen päivän toinen 1-2 (16-25, 25-23, 13-15) –tappio.

Päivän viimeisessä koitoksessa KaLe pelasi lohkon ennakkosuosikkia ja turnauksen emäntäjoukkue Euran Raikua vastaan. KaLe pysyi mainiosti EuRa:n kyydissä aina avauserän puoliväliin saakka, mutta huimilla tehoilla hyökännyt kotijoukkue oli lopulta selvästi vahvempi.

Toisessa erässä KaLe:n eväät oli syöty. Onnistumiset jäivät yksittäisiksi, ja EuRa pelasi erittäin vakuuttavaa lentopalloa. Loppulukemat 0-2 (18-25, 13-25) KaLe:n tappioksi eivät jättäneet jossittelulle sijaa..

KaLe jatkaa A-tyttöjen sarjaa C-poolissa 27.11. Pelipaikka tai vastustajat eivät olleet kirjoitushetkellä tiedossa, mutta ilmoitamme niistä heti kun tiedämme.

Naisten 2-sarjajoukkue matkusti sunnuntaina Keski-Nurmon koululle, jossa se kohtasi sarjan ehdottomaan kärkikastiin kuuluvan Nurmon Jymyn VH-joukkueen. Kymmenellä pelaajalla matkassa ollut KaLe oli alusta alkaen vastaantulijan roolissa.

Joukkueiden välinen tasoero kävi selväksi heti ensimmäisen erän alussa Jymyn taottua taululle 7-0-johtolukemat. KaLe teki erään kaksi pistettä itse, loput 11 syntyivät vastustajan virheillä. Jymy pelasi kovaa, eikä antanut vieraiden yllättää itseään.

Toinen erä alkoi hieman tasaisemmin, mutta Jymyn saatua koneet käyntiin täydellä teholla ei KaLe:lle jäänyt paljoa mahdollisuuksia. Kolmas erä olikin sitten niin selkeä kuin olla ja voi, sillä KaLe sai kasaan seitsemän pistettä.

Nurmon vierailusta KaLe kirjautti historiaan 0-3 (13-25, 14-25, 7-25) –tappion. Pistetilastossa kolmeen merkintään ylsivät Aurora Kuusisto, Minka Laakso, Helmi Kuusisto ja Jutta Majuri. Jymyn tehokkain oli 13 pistettä tehnyt Marjut Hautala.

KaLe:n ottelut jatkuvat lauantaina 13.11. kotona Kaukajärvellä. Vastustajaksi saapuu paikalliskilpailija ja 2-sarjaan kovan joukkueen kasannut Ylöjärven Ryhti.