KaLe:n naisilla tappiollinen Ylöjärven vierailu

5.12.2021

Lentopallon naisten 2-sarjan syyskausi on kääntymässä loppusuoralle. Vuoden 2021 toiseksi viimeisessä ottelussaan KaLe kohtasi vieraskentällä Ylöjärven Ryhdin.

Ottelun alku oli Kale:lle hankala. Se roikkui pelissä mukana pitkälti Ryhdin virheillä, kunnes omiakin pisteitä alkoi syntyä. Runsaasti 1-sarjakokemusta riveihinsä kerännyt Ryhti pelasi kuitenkin tasaisen varmasti, ja karkasi lopullisesti tilanteessa 13-11. Erän loppu tarjosi KaLe:lle talvisen kylmää kyytiä, ja loppunumeroista ei tarvitse paljoa arvailla joukkueiden välistä paremmuutta.

Toinen erä oli lähes täydellinen toisinto ensimmäisestä. KaLe pääsi kuitenkin tällä kertaa pisteen päähän tilanteessa 11-12, kunnes alkoi jälleen kotijoukkueen ilotulitus. Ryhdin hyökkääjät mursivat KaLe:n torjunta-puolustuksen, ja muutaman viime ottelun pelirohkeus oli vierailta hieman hukassa. KaLe viritteli pientä loppukiriä tilanteen ollessa 12-20, mutta pisteputki jäi kolmen onnistumisen mittaiseksi.

Kolmannen erän alku meni vahvasti kotijoukkueen komennossa. 2-9-tappiolla ollut KaLe alkoi kuromaan eroa kiinni piste kerrallaan ja se pääsi kolmen pisteen päähän. Suhteellisen tasaista taistelua käytiin erän puoliväliin saakka, kunnes lähihistoria toisti itseään Ryhdin pelatessa todella vahvasti vieden erän loppua aivan miten tahtoi. KaLe ei pystynyt tähän vastaamaan, ja ottelu oli ohi reilussa tunnissa.

KaLe poistui Siivikkalan koulun salista 0-3 (15-25, 16-25, 15-25) –tappion kärsineenä. Pistepörssin kärkisijat valtasivat Aurora Kuusisto (8), Pinja Lepola (5) ja Helmi Kuusisto (4). Tasaisella rintamalla pisteitä tehneen Ryhdin ykkönen oli Adelia Launonen 14 pisteellä.

KaLe:n naisilla on syyskaudella jäljellä vielä yksi ottelu. Se pelataan Kaukajärven vapaa-aikatalolla tulevana lauantaina klo 16:00 Vesilahden Visaa vastaan.