Naiset nousivat vierasvoittoon Sastamalassa

17.10.2021

Sunnuntain 2-sarjaotteluun KaLe matkusti VaLePa:n vieraaksi 10 pelaajan kokoonpanolla. Panosta pelissä riitti, sillä KaLe oli pakkovoiton edessä säilyttääkseen mahdollisuuden lohkovoittoon.

Ottelun alku oli KaLe:lta vakuuttavaa tekemistä ja se hallitsi kentän tapahtumia aina tilanteeseen 18-15-saakka. VaLePa heräsi peliin viime hetkellä ja aloitti Sylvään koulun salissa hurjan kirin. Joka puolelta kenttää vahvasti hyökännyt kotijoukkue onnistui lopulta voittamaan ensimmäisen erän.

Toisesta erästä ei jäänyt KaLe:lle paljoakaan muisteltavaa. VaLePa jatkoi siitä, mihin se oli edellisen erän lopussa jäänyt ja paineli heti aluksi 12-1-johtoon. KaLe ei saanut peliään kulkemaan lainkaan, kunnes erän lopussa se onnistui hieman kaunistelemaan pistesarakettaan.
Jo lähes loppuun kulutettu lentopallosanonta ”pitkä erätauko kaiken muuttaa voi” osoittautui jälleen päteväksi. KaLe löi kolmanteen erään sellaiset alkutahdit, ettei VaLePa päässyt pelin rytmiin kiinni lainkaan. Laajalla rintamalla onnistunut vierasjoukkue napsi pisteen sieltä ja toisen täältä, mikä tuotti selkeän erävoiton.

Neljännen erän alku oli lähes täydellinen toisinto kolmannesta. KaLe karkasi selvään johtoon, mutta puolivälin jälkeen VaLePa oli osoittanut voitontahtonsa ja noussut iskuetäisyydelle. Erän lopusta muodostui jännittävä trilleri ja ratkaisua haettiin jatkopalloilta. Viimeisen pisteen niittasi vieraiden Helmi Kuusisto ja ottelu venyi viidenteen erään.

Ratkaisuerä oli tilastollisesti vähintäänkin mielenkiintoinen. Ensimmäisten 16 pallon aikana KaLe onnistui tekemään itse vain yhden pisteen, mutta se johti siitä huolimatta 9-7. Omia onnistumisia alkoi tässä vaiheessa löytyä, ja KaLe sai kolme ottelupalloa tilanteessa 14-11. VaLePa taisteli kuitenkin tasoihin ja selvitti vielä neljännenkin ottelupallon. KaLe sai lopulta palkintonsa viidennellä yrittämällä ja pääsi juhlimaan makeaa vierasvoittoa.

KaLe säilytti mahdollisuuden lohkovoittoon 3-2 (22-25, 12-25, 25-11, 27-25, 17-15)-voitolla. Pistepörssin kuningattareksi nousi Kuusisto 14 merkinnällä, seuraavat sijat kuittasivat Jutta Majuri (12) ja Minka Laakso (11). VaLePa:n riveistä 20 pistettä tekivät Viia Rainio ja Teija Vuorenmaa

2-sarjan I-lohkossa ovat käsillä ratkaisuhetket. KaLe pelaa seuraavan kerran lauantaina 30.10. Kaukajärvellä Supi-Volleyn vieraana. Tulevan viikonlopun Supi-VaLePa-ottelu määrittelee paljon tuon ottelun panosta, mutta vahvassa revanssihengessä KaLe kentälle joka tapauksessa marssii.